Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Autovakantie? Dit blijf je tegen elkaar zeggen

doorValérie Wautersop 13/07/2016

Op autovakantie naar het Zuiden? Leuk! Maar wat blijf je in hemelsnaam tegen elkaar zeggen eens de kinderen onvermijdelijk in slaap gedommeld zijn?

Geen grotere relatietest dan samen met je partner en kinderen voor een 10-tal uur in de wagen stappen richting Zuiden. Jengelende kinderen op de achterbank (daarvoor hebben we hier trouwens de oplossing!), veel te weinig ruimte en de druk om eens de kroost in slaap gevallen is ook nog eens een Goed Gesprek aan te gaan met elkaar: je zou voor minder stress krijgen.

Met dat laatste helpen we je nu graag uit de nood. Wij geven jullie vijf gespreksonderwerpen mee op reis, voor wanneer jullie uitgepraat zijn over het weer en de kinderen.

  1. Welk onderwerp ligt je zo nauw aan het hart dat je zelfs bereid zou zijn om er ruzie over te maken tijdens een chique dinertje?
  2. Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit? Geef concrete details.
  3. Stel: je bent al 10 jaar dood. Denk je dat je nog steeds een verschil uitmaakt in het leven van je nabestaanden? Hoe? En kan het je iets schelen of men je al dan niet nog mist?
  4. Hoe maak je aan anderen duidelijk wat echt belangrijk voor je is? Op welke manieren vertaal je dat naar je dagelijkse leven?
  5. Wanneer zijn je kinderen volgens jou geslaagd in het leven? Wat wil je het allerliefst voor hen?