Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Citytrip in eigen land: redactrice Birte tipt haar favoriete adresjes in Kortrijk

doorBirte Govartsop 03/03/2018

Waarom zou je een citytrip in het buitenland boeken wanneer er ook bij ons zoveel te beleven valt? De komende weken tippen de Goed Gevoel-redactrices de beste adresjes in eigen stad. Vandaag heb ik het over 'mijn' stad Kortrijk.

Winkelen

Bij Boekenhuis Theoria koop je niet alleen de beste boeken, je vindt er ook heerlijke koffie en taart. Bovendien is de zaak gevestigd in een prachtig pand!

Casinoplein 10, www.theoria.be.

Op zoek naar een cadeau? Dan ben je bij familiezaak Byttebier Be Happy aan het juiste adres. Hier koop je decospullen van merken als House Doctor en beautyproducten van onder andere Meraki. Honger gekregen van al dat moois? Dan kan je onder hetzelfde dak lunchen bij Cantina.  

Jozef Vandaleplein 7, www.byttebier.com.

In een oud fabriekspand in de Nieuwstraat vind je Tangram, hét adres voor juwelen, kleren en accessoires van unieke ontwerpers zoals Cluse, Lore Van Keer en Philomijn. Waarschuwing: hier kom je niet met lege handen buiten!

Nieuwstraat 4, www.tangram.nu.

De mooiste kinderspullen koop je bij La Gamba Rossa, waar eigenares Isabelle kleren van onder andere Tinycottons en Bobo Choses en speelgoed van Jellycat en Nobodinoz verkoopt.

Vlamingenstraat 3, www.facebook.com/lagambarossa.

Nog een paar euro’s over? Rep je dan naar Hus by Papago, waar je kleren van Zenggi, tassen van O My Bag en design van Hay kan kopen. 

Steenpoort 7, www.husbypapago.com.

Eten & drinken

De beste koffie drink je bij Fanny’s Koffiecafe. Mijn persoonlijke aanrader? De zeemeermin met caramel en een beetje zeezout. Drinken op eigen risico, want zéér verslavend.

Diksmuidekaai 2, www.facebook.com/superbaramorse.

In de lente en de zomer is het zalig zitten, mensen kijken en cocktails drinken bij Bar Amorse, een zomerbar aan het water. Extra pluspunt: de gigantische zandbak waar je kleintjes zich urenlang kunnen bezighouden!

Ijzerkaai, www.facebook.com/superbaramorse.

Bij de Italiaanse traiteur Pomodoro, vlakbij de Grote Markt, kan je ’s middags ook lunchen. De rollade Florentine is om duimen en vingers bij af te likken.

Onze-Lieve-Vrouwestraat 6, www.pomodoro-kortrijk.be.

Zin in dessert? Dan kan ik je de banoffeetaart van Tarterie ten zéérste aanbevelen.

Grote Markt 44, www.tarterie.be.

Net buiten Kortrijk vind je in het oude commissariaat van Zwevegem Brasserie Venti. Hier serveert chef Lorenzo Bruynooghe heerlijke seizoensgebonden gerechten, terwijl zijn schoonmoeder Annick Lepere de zaal voor haar rekening neemt. Het menu verandert elke maand.

Harelbeekstraat 54, Zwevegem, www.brasserieventi.be.

Doen 

Bij Bootverhuur de Keper kan je vanaf de paasvakantie tot en met oktober een boot huren om op de Leie te varen. Kies voor een boottocht alleen of boek een arrangement met gids en/of eten aan boord. Getest en goedgekeurd!

www.de-keper.be

Slapen

Wu Wei is een prachtig hotel in een industrieel pand vlakbij het station, waar je niet alleen luxueus kan logeren, maar ook kan genieten van de wellness.

Kongoweg 23, www.wuwei.be.