Citytrip op de planning? Zo komt ook je make-up veilig aan op je bestemming

doorKimia Farhangop 23/05/2017

Een ontploft flacon shampoo of een uitgelopen flesje nagellak in je bagage kunnen de eerste uren van je vakantie danig verpesten. Wij geven je daarom graag enkele tips over hoe je het best je make-up transporteert naar je bestemming.

1. Een praktische toiletzak is essentieel

Koop een make-uptas die niet te groot, maar ook niet te klein is. Met andere woorden, let op dat hij niet te veel plaats in je koffer inneemt, maar zorg dat alle noodzakelijke items er nog in passen. Ideaal zou zijn dat er in de tas zelf nog enkele extra zakjes zijn zodat je je make-up goed kan organiseren. Een make-uptas uit (transparant) plastic is het allerbest, want die is makkelijk weer schoon te maken als een van je producten uitloopt. Geen zin om te investeren in een nieuwe toilettas? Hersluitbare plastic zakjes werken ook prima.

2. Gebruik herbruikbare flesjes

Voor al je vloeibare producten gebruik je het best herbruikbare flesjes van 100ml. Dat is ten eerste een gouden tip voor als je met het vliegtuig reist, maar ook voor andere reizigers nemen zaken zoals shampoo, body lotion en conditioner zo stukken minder plaats in.

3. Organiseer je make-up

Je kan natuurlijk niet al je make-up meenemen, dus je zal keuzes moeten maken. Een tip is om je make-up rond je outfits te plannen. Zo neem je enkel die lippenstift of oogschaduw mee die je écht nodig hebt. Maak ook zeker een lijstje van alles wat je hebt ingepakt, zo kan je bij het vertrekken nakijken of je alles weer bijhebt.

4. Neem je essentials mee in je handbagage

Ga je met het vliegtuig? Dan is het een goed idee om een klein zakje met essentials in je handbagage steken. Zo kan je je na je vlucht snel weer opfrissen én verlies je niet meteen al je make-up als de luchtvaartmaatschappij je koffer kwijtspeelt.

5. Vervang je dure producten door goedkopere

Er is zo veel dat kan mislopen tijdens het reizen. Blushes die breken, concealers die uitlopen, lippenstiften die zoek raken… En het zou toch jammer zijn als er iets gebeurt met die peperdure foundation, nee? Daarom is het beter om geen dure producten mee te nemen, maar ze te vervangen door een goedkoper equivalent.

6. Neem veelzijdige producten mee

De wondere wereld van make-up is de laatste jaren enorm geëvolueerd. Er bestaan blushes die als oogschaduw kunnen gebruikt worden , lipproducten die je wangen kleur geven, oogschaduw die je kan gebruiken als highlighter,… Probeer zoveel mogelijk van dit soort veelzijdige producten mee te nemen, want zo bespaar je veel plaats.

7. Doe de lucht uit je tubes

Nog een belangrijke tip voor zij die met het vliegtuig reizen: pers de lucht uit je tubes. Net zoals je oren ploffen als je hoog in de lucht bent, kan dit ook met je make-up gebeuren. Zorg er daarom voor dat er zo weinig mogelijk lucht in je tubes zit, want op die manier voorkom je vervelende ontploffingen in je bagage.

8. Alles wat fragiel is, gaat in je sportschoenen

Als je make-up in glazen flesjes meeneemt, dan steek je deze het best in je sportschoenen. Die zijn immers gemaakt om schokken op te vangen en zijn dus ideaal om jouw fragiele producten te vervoeren.

9. Gebruik kledij als schokdemper

Geen sportschoenen bij? Dan kan je je make-up ook in je kledij wikkelen. Sokken zijn hier bijvoorbeeld ideaal voor. Leg je make-up ook in het midden van je koffer, dan is ze langs alle kanten beschermd.

10. Verpak flesjes en tubes met plastic folie

Hoewel je er vast al voor gezorgd had dat de dopjes van alle flesjes en tubes goed dichtgedraaid waren, kan het geen kwaad om ze dubbel zo goed af te sluiten. Leg een stuk plastic folie over de opening van je flesje of tube en draai het dopje dan weer goed dicht. Zo loop je nog minder kans dat de producten uitlopen.

11. Bescherm je poederproducten met watten

Watten zijn een ideale schokdemper voor je poederproducten. Door je blushes, highlighters, bronzers en oogschaduw te bedekken met watten, verminder je het risico dat ze breken.