Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Deze bezocht je nog niet: 4 x prachtige Europese hoofdsteden

doorMaurane Vallezop 06/06/2017, laatst bijgewerkt op 30/05/2017

Ga je al eens graag op citytrip en wil je een minder populaire stad uitproberen? Dan kan je hier misschien wat inspiratie opdoen. Wij kozen 4 Europese hoofdsteden uit die misschien niet zo populair zijn bij citytrippers, maar zeker de moeite waard zijn!

Pexels

Zagreb: voor de gastronomische reiziger

Je zou het misschien niet direct denken, maar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, heeft heel wat te bieden. Wie denkt dat de gevolgen van de Joegoslavische burgeroorlog er nog te voelen zijn heeft het mis, want het is mooi, groen, trendy én gezellig vertoeven in de stad. Zagreb transformeerde zich in de twintig jaar volgend op de burgeroorlog duidelijk tot een bruisende stad met levendige straten, volle terrasjes en groene parken.
Vooral voor wie houdt van lekker eten is deze stad een echte aanrader. Op de plaatselijke marktjes kan je de beste verse producten kopen en in de restaurants vind je heerlijke lokale gerechten. Minder bekend, maar zeker goed om weten: Kroatië is een echt wijnland, waardoor je hier gegarandeerd een glas topwijn kan vinden tegen een zachte prijs.

Sofia: voor de budgetreiziger

Wie Bulgarije hoort, denkt waarschijnlijk niet meteen aan een aantrekkelijke locatie voor een citytrip. Nochtans is een bezoekje aan Sofia echt wel een goed idee. Het is niet alleen één van de goedkoopste steden in Europa, ze draagt ook een rijke geschiedenis met zich mee waarvan er duidelijke sporen achterbleven doorheen de stad. Naast enkele prachtige historische sites vind je in Sofie ook een ruim aanbod aan mooie geloofsgebouwen, waaronder één van de grootste Synagogen van Europa en de prachtige Alexander Nevski-kathedraal. Heb je liever wat meer avontuur? Trek dan naar Vitosha, een prachtig gebergte waar je urenlang kan ronddwalen.
Honger lijden is nergens voor nodig in deze budgetvriendelijke stad. Voor een prikje kan je in een plaatselijk restaurant ongelooflijk lekker eten. De Bulgaarse keuken is vergelijkbaar met de Turkse en de Griekse, dus als jeal eens graag een lekkere moussaka eet, zal je hier ook zeker je gading vinden.

Warschau: voor de culturele reiziger

Snuif jij liever wat cultuur en geschiedenis op tijdens je citytrip? Dan is de Poolse hoofdstad met zijn contrast tussen oud en nieuw misschien wel iets voor jou. Het centrum van de stad heeft een indrukwekkende skyline met enkele opvallende wolkenkrabbers. In de oude stad vind je daarnaast enkele prachtige authentieke culturele gebouwen terug. Je vindt er het Koninklijk Paleis gelegen aan het Slotplein. Dit plein wordt trouwens gedomineerd door de 22 meter hoge Zygmunt-zuil, een aandenken aan koning Sigismund III van Polen, die in 1596 de hoofdstad van Krakau naar Warschau verplaatste. De straten in de oude stad staan vol met kleurige huizen, die wandelingen een knap extraatje geven. In het centrum van de stad vind je het Paleis van Cultuur en Wetenschap, een prachtig gebouw, waar je helemaal bovenaan een uitzicht hebt over de volledige stad. Een absolute aanrader!

Reykjavik: voor de avonturier

Reykjavik is een stad die de perfecte combinatie van cutluur en avontuur aanbiedt. De ene dag kan je er één van de vele musea bezoeken en de andere kan je eropuit trekken voor een prachtige wandeling of een boottochtje. Je kan bijvoorbeeld naar de top van de Esja wandelen, de berg die hoog boven de Ijslandse hoofdstad uitsteekt en je een schitterend uitzicht biedt over Reykjavik. In de stad vind je ook een groot openluchtmuseum dat een perfect zicht geeft op hoe de Ijslandse bevolking vroeger woonde.

Op weg van de luchthaven naar de stad vind je de Blue Lagoon, de perfecte manier om kennis te maken met de wondermooie natuur van het land. Dit kunstmatig aangelegde zwembad bevindt zich in het midden van ruw lavalandschap bevindt en is een must voor elke bezoeker van de stad.