Er even tussenuit? Dit zijn de tofste steden in België en omstreken!

doorLaurane Berkeinop 01/06/2018

Wil je graag een weekendje weg, maar houdt je lege portefeuille je tegen? België kent, net als zijn buurlanden, genoeg gezellige plekjes waarvoor je niet meteen dure vliegtuigtickets moet kopen.

België

1. Doornik

Doornik is een van de oudste steden van België, en dus zeker een bezoekje waard! Er zijn verschillende stadswandelingen die je de kans geven om Doornik te ‘ontdekken’, en ook op culinair vlak valt er in de stad heel wat te beleven!

2. Sint-Truiden

Historische locaties? Check. Brouwerijen en musea? Dubbelcheck! Sint-Truiden heeft zoveel te bieden, dat iedereen er zich vermaakt!

3. Zwalm

Natuurliefhebbers kunnen in Zwalm helemaal tot rust komen, aangezien er in deze gemeente tal van  wandel- en fietsmogelijkheden zijn. Bovendien vind je er ook historische monumenten die de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Nederland

1. Maastricht

Ben je gek op lekker eten? Maastricht is dé Bourgondische stad in de Nederlandse provincie Limburg. Naast honderden restaurants, vind je er ook historische bezienswaardigheden, indrukwekkende architectuur en verschillende shopmogelijkheden.

2. Den Haag

De Nederlandse regering en zijn parlement besturen Nederland niet vanuit de hoofdstad Amsterdam, maar wel vanuit Den Haag. Deze stad is met zijn historische gebouwen, monumenten, grachten en musea zéker een bezoekje waard. En als het lekker warm is kan je ook gezellig uitrusten op het strand!

3. Valkenburg

Valkenburg is een echte toeristische trekpleister in het zuiden van Limburg. Naast mooie landschappen, meren en mysterieuze grotten, vind je er ook tal van historische gebouwen, ruïnes en andere monumenten.

Frankrijk

1. Lille/Rijsel

Lille staat bekend als ‘de meest Vlaamse stad in Frankrijk’ aangezien het stadje eeuwenlang het bezit was van Vlaamse graven. Wie houdt van architectuur zal Lille geweldig vinden!

2. Reims

Loop jij op reis altijd met je camera in de hand? En ben je ook iemand die houdt van historische gebouwen en musea? Dan is Reims met zijn kathedralen en basilieken een ideale stad voor jou!

3. Calais

Vakantie is: wandelen langs rotsen, dobberen op een bootje of genieten op het strand. En dat kan je allemaal doen in, jawel, Calais! Calais heeft bovendien ook een gezellige haven om te wandelen en fietsen.

Duitsland

1. Düsseldorf

Een stad in het westen van Duitsland waar je in de winter kan genieten van een grote kerstmarkt, en waar je in de zomer kan ontspannen in een bootje op de Rijn? Dat is Düsseldorf! In deze levendige stad valt er altijd iets te beleven, en ook shopaholics kunnen er zich helemaal uitleven.

2. Sauerland

Sauerland is een streek in Duitsland die vooral bekend staat om zijn mooie natuur, historische gebouwen en tal van sportmogelijkheden. Wanneer je een weekendje naar Sauerland trekt, moet je zeker ook Winterberg bezoeken. In de winter kan je er skiën, in de zomer biedt de gemeente je de mogelijkheid om te mountainbiken, wandelen en zelfs rodelen.

3. Eifel - Moezel

De Eifel is een gebied in Duitsland, omringd door de Rijn en de Moezel. De Eifel is een ideale stad voor natuurliefhebbers, aangezien het gebied verschillende rivieren, meren, watervallen, bossen en zelfs vulkanische bergen kent. Naast natuur kan je er ook kastelen en authentieke dorpjes vinden, die je hart in een-twee-drie veroveren.