Extra kledij en 5 andere tips die handig zijn wanneer je baby meegaat op het vliegtuig

doorSarah Van De Vijverop 08/06/2017

Heb je stress om deze zomer met je baby of kleuter een vliegreis te maken? Maak van je vlucht een zo aangenaam mogelijke ervaring en bereid je voor met deze zes tips.

·      Snacks

Neem genoeg eten mee op het vliegtuig, want een kleuter kan nogal snel honger hebben. Op het vliegtuig mag je kind net dat tikkeltje meer, dus neem voor één keertje niet alleen gezonde snacks mee, maar ook enkele koekjes of snoepjes. Kies bij voorkeur voor voedingsmiddelen waarop je kind wat langer moet kauwen, want zo hou je hem of haar wat langer bezig.  

·      Beeldschermen

Een Ipad of draagbare dvd-speler kunnen handig van pas komen tijdens een vlucht. Zet een leuke kinderfilm of -serie op, zodat je zelf ook even de tijd kan nemen om tot rust te komen.

·      Borstvoeding of flesvoeding

In een vorig artikel was reeds te lezen hoe je oren pijn kunnen doen tijdens het opstijgen en het landen. Ook bij baby's is dit niet anders. Geef daarom tijdens het opstijgen en landen borstvoeding of een flesje. Op die manier beweegt je baby zijn mondspieren, waardoor de pijn vermindert.

·      Extra kledij

Na het eten bestaat er altijd een kans dat je kindje moet overgeven. Neem daarom extra kledij mee voor zowel je baby, als voor jezelf en je partner. Zo voorkom je dat je de rest van de vlucht een vuile T-shirt moet dragen. Let wel dat je de extra kledij in je handbagage stopt, zodat die bij jou blijft tijdens de vlucht.  

·      Vliegtijden plannen

Plan indien mogelijk je vlucht rond de slaaptijden van je baby. Ofwel vlieg je na het dutje, ofwel laat je je baby dutten na de vlucht. Op het vliegtuig hebben sommige kinderen moeite om in slaap te vallen, dus vermijd een chagrijnige, vermoeide baby en haal de planner in jezelf naar boven.

·      Slaapzak

Ook een slaapzak is belangrijk. Creëer een zo natuurlijk mogelijke slaapomgeving door een slaapzak en knuffeltje mee te nemen op het vliegtuig. Een huiselijke omgeving kan je niet nabootsen op een vliegtuig, maar je kan je baby wel op zijn gemak stellen door zijn vertrouwde knuffel en slaapzak bij zich te hebben. Misschien lukt het dan wel om je baby te laten slapen.