Flosdraad, diepvrieszakjes en 3 andere onverwachte dingen die je nodig hebt op vakantie

doorSophie Vereyckenop 19/03/2018

Identiteitskaart? Check. Opladers? Dubbelcheck. Iedereen heeft wel zo'n lijstje dat hij of zij standaard afvinkt vooraleer de valiezen toegeritst worden en de vakantie écht kan beginnen.Al durven wij te wedden dat flosdraad en diepvrieszakjes de shortlist niet gehaald hebben. En dat terwijl die net ontzettend handig zijn op vakantie.

Flosdraad

Niet alleen handig voor een optimale mondhygiëne, maar ook voor heel wat snelle reparaties. Flosdraad is ontzettend sterk en zal zelden breken, waardoor je het voor heel veel verschillende doeleinden kan gebruiken. Schoenveter afgebroken? Vervang het met flosdraad. En wie ook nog een naald meeneemt, kan een kapotte koffer repareren, net als knopen aannaaien en andere onvoorziene probleempjes waar je op vakantie zo vaak tegenaan botst.

Diepvrieszakjes

Ideaal om je toiletartikelen in te bewaren wanneer je alleen met handbagage reist, maar ook handig om kleinoden in te bewaren, zoals ondergoed, zodat je die altijd meteen gevonden hebt. Neem er ook altijd een paar extra mee, je weet maar nooit of je favoriete shampoo plots gaat lekken, of - eenmaal op de bestemming aangekomen - vul er eentje met water en vries meteen in: zo heb je altijd een huisgemaakt koud kompres achter de hand voor een onverwachte verzwikte enkel.

Plastic folie

Rol er juwelen in op om te voorkomen dat ze in elkaar verstrikken, of scheur een klein stukje af dat je tussen de opening van een flacon en de schroefdop stopt: zo kan er nooit meer iets uitlopen.

IJsdoos

Breekbare souvenirs heelhuids thuis krijgen? Een 'koud' kunstje met een oude ijsdoos. Een paar sokken eromheen, doos toe et voila. Bovendien kan je de doos op de heenweg makkelijk opvullen met andere items, zodat je geen kostbare plaats verliest.

Noppenfolie

Heb jij altijd plaats over in je koffer? Gebruik dan noppenfolie om de lege plekken op te vullen. Zo voorkom je dat de inhoud alle hoeken van je koffer ziet - waardoor er dingen kunnen breken - én het weegt niets.