Hidden beaches in België

doorLaurane Berkeinop 10/08/2019

De stranden in België zijn overbevolkt wanneer het mooi weer is, en geld om een zwembad in je tuin te bouwen heb je helaas niet. Wij zochten voor jullie tien gezellige hidden beaches in België waar je kan genieten van een een frisse duik en een zwoel strand!

1. Blaarmeersen

De Blaarmeersen: een oase van rust maar tegelijk ook een gebied waar talloze sporten beoefend kunnen worden. Het park heeft een grote vijver met waterglijbanen waar waterratten in kunnen ravotten, een strand om te zonnen, ongerepte natuur en gezellige picknicktafels.

Info: Strandlaan 24, 9000 Gent

2. Vosselare Put

Zwemmen in evenwicht met de natuur? Dat kan in de Vosselare Put! Je kan verkoeling zoeken in het water, of genieten van de ongerepte natuur en de rustgevende omgeving.

Info: Kleine Pontstraat 5, 9800 Deinze

3. Bloso Domein Hofstade

Het Bloso Domein heeft een groot strand met een bewaakte zwemzone waar je heerlijk kan genieten van de Belgische zonnestralen. Daarnaast beschikt het Bloso Domein ook over een speeltuin én peutertuin waar kinderen heerlijk kunnen ravotten.

Info: Tervuursesteenweg z/n, 1981 Hofstade

4. De Ster

De Ster is een prachtig domein waar je kan ravotten in de zwemvijver met waterglijbanen, je tal van (water)sporten kan uitoefenen en je kinderen heerlijk kunnen stoeien in de speeltuin. Je vindt er ook ligweiden en wandelroutes.

Info: Lange rekstraat 30, 9100 Sint-Niklaas

5.  Zwemvijver Boekenberg

Het Boekenbergpark is een ecologische zwemvijver waar planten het water op een natuurlijke manier zuiveren. Er is een grote vijver en ook een speelbadje voor kleinere kinderen. Daarbovenop is er ook een ligweide aanwezig waar je heerlijk kan zonnen!

Info: Van Baurscheitlaan ter hoogte van 68, 2100 Deurne

6. Meren van de Eau d'Heure

Heerlijk niksen aan het strand, of net actief aan watersport doen? In de Meren van de Eau d’Heure kan je genieten van allebei! In totaal bevat de Meren van de Eau d’Heure vijf grote meren met helder water. Naast onder andere duiken en zeilen, kan je er ook heerlijk wandelen en zelfs aan boord van een cruise gaan.

Info: Lieu-Dit Plate Taille 2, 6440 Boussu-Lez-Walcourt

7. Provinciedomein De Gavers

Aangenaam zwemmen in een meer, omgeven door bossen en wandel- en fietspaden? Dat is Provinciedomein De Gavers! Bovendien kan je er ook zonnebaden in de ligweide en kajakken op het meer.

Info: Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke

8. Dagstrand De Steenberg

Hou je ervan zandkastelen te bouwen, of lig je graag uren te zonnen om erna een frisse duik in het water te nemen? Dagstrand De Steenberg geeft je het gevoel dat je op vakantie bent in het zuiden van Spanje of Italië! Bovendien kan je er ook varen met de kano, zeilen, of een boottochtje meepikken.

Info: Maasdijk 1, bus 3, 3640 Kinrooi

9. Het Zilvermeer

Met zijn hagelwitte strand en meer vol glijbanen is het Zilvermeer een paradijs voor jong en oud. Daarnaast kan je er ook sporten én je culinair laten verwennen!

Info: Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

10. De Lilse Bergen

Een zwemvijver, minigolfterrein, attractiepark en tal van waterattracties? De Lilse Bergen is een ideale plaats om een zomerse dag door te brengen met vrienden én familie!

Info:  Strandweg 6, 2275 Lille