Ibiza: een paradijs voor iedereen

doorNathalie Topsop 05/08/2016, laatst bijgewerkt op 01/08/2016

Ibiza enkel een vakantiebestemming voor feestbeesten? Think again! Deze idyllische plek heeft heel wat meer te bieden dan je denkt. Wij ontdekten de rustige kant van het witte eiland en werden meteen verliefd.

De baaien zijn er azuurblauw, de stranden hagelwit en de straten hebben alle kleuren van de regenboog. Wie de Aeropuerto de Ibiza buitenstapt, krijgt meteen het gevoel dat hij ogen tekort komt om al dat moois te aanschouwen. Bovendien heerst er een gezellig en gemoedelijk sfeertje dat uiterst aanstekelijk werkt. Stress? Geen spoor van te bekennen, want wat vandaag niet kan, zal morgen gebeuren. Op een van de vele stranden kan je met een cocktail in de hand tot rust komen, maar ook wie op zoek is naar wat cultuur komt helemaal aan zijn trekken. En eens de zon ondergaat beleven niet alleen de meest notoire feestneuzen de tijd van hun leven. Dit is wat er allemaal te ontdekken valt op Ibiza.

Sightseeing

Wil je in de geschiedenis van het eiland duiken? Dan trek je best naar Ibiza-stad, het oudste gedeelte van Ibiza. In de stadskern of Dalt Vila zijn vele bezienswaardigheden te vinden die een plekje wisten te veroveren op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bovendien heb je er een prachtig panoramisch uitzicht over het hele eiland.

Shoppen

Dat Ibiza het eiland van de hippies is, daar kan geen enkele toerist omheen. Lokale hippiemarktjes als Las Dalias en Punta Arabi vormen het walhalla voor winkelfanaten en zijn ook een must-see voor wie het leed van de thuisblijvers wat wil verzachten met een leuk souvenir. Geen shopper? Naast heel wat leuke kraampjes spot je op de bekendste markten van Ibiza talloze gezellige eetgelegenheden. Instagramwaardige foto, check!

Zonnekloppen

Goed nieuws voor alle fervente zonnebaders: Ibiza heeft meer dan 56 stranden. Bovendien schijnt de zon er zo’n 300 dagen per jaar. Dat je met een mooi kleurtje terugkeert naar huis staat dus buiten kijf. Maar vergeet je zonnecrème niet!

Na zonsondergang

Wanneer de zon in de zee zakt, valt er uiteraard heel wat te beleven in de vele clubs die het witte eiland rijk is. Geen zin om je tussen de feestende massa te begeven? Bezoek dan een van de tientallen beach bars of restaurantjes, struin door de haven of geniet op het strand van de zonsondergang. Romantiek troef!

Logies

Wij logeerden in het pas gerenoveerde viersterrenhotel Marble Stella Maris Ibiza. Meer informatie vind je op marblehotels.com.