Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Leren van de besten: ontdek samen met ons de verborgen kustparels van Arnout Hauben

doorRedactieop 20/07/2022

Als de golven konden fluisteren zouden we wellicht op een andere manier naar de zee kijken. Waar je vandaag mijmerend geniet van de zonsondergang, werd ooit handel gedreven en oorlog gevoerd. Naar de Noordzeekust trekken met Arnout Hauben, dat is altijd een beetje tijdreizen. In ons augustusnummer vertelt hij alles over zijn liefde voor de kust, hier vind je alvast zijn favoriete plekjes.

Eten en drinken

Brasserie Rubens heeft een gezellige, informele sfeer, vlotte bediening en heerlijke garnaalkroketten. Visserskaai 44, Oostende, hotelrubens.be
Bistro Mathilda voor als het net iets feestelijker mag zijn. Leopold II Laan 1, Oostende, bistromathilda.be

New Miro: Het is er heerlijk mensen kijken en je kijkt uit op het strand, de dijk en het prachtige plein voor het standbeeld van Leopold I.
Zeedijk 107, De Panne

Cultuur en architectuur

• Het Ensorhuis in Oostende is een prachtig museum voor jong en oud. Net vernieuwd en het huis waar James Ensor woonde en werkte. Vlaanderenstraat 29, Oostende, ensorstad.be

Blankenberge is dan weer zo’n parel aan de kust waar je zo weer in de Belle Epoque kan inwandelen.’

Rustpunt

• Hoe druk het ook is op de dijk, in de polderdorpen vind je altijd rust. Rij eens met je fiets naar Zuienkerke, Meetkerke, Nieuwmunster of Oostkerke en spreek eens met de polder- bewoners.