Stressloos op vakantie? Zo doe je dat

doorMaurane Vallezop 17/06/2017

We kennen het allemaal, je kijkt zo lang uit naar je welverdiende vakantie en dan slaat de stress toe. Je koffers zijn niet op tijd gepakt, de kinderen zijn te druk en je schoonmoeder komt zich met alles moeien. Het liefst zou je al deze stress achterwege laten en aan een rustige vakantie beginnen. Met deze tips lukt dat zeker.

Pexels

Doe je huiswerk

Zodat je weet waar je heen gaat. Op voorhand wat research doen over het land, wat er allemaal te beleven valt en je hotel, helpt om zorgeloos aan je reis te beginnen. Enkel je reis boeken, zonder extra informatie en zonder te weten wat je er allemaal gaat doen, kan voor heel wat stress zorgen.

Maak lijstjes

Checklists over alle dingen die mee moeten op reis, kunnen het plannen heel wat vergemakkelijken en zorgen vermijden. Schrijf op je lijstjes ook wat in welke valies zit, zo vind je bij aankomst alles snel terug en kan je bij vertrek je koffers opnieuw op een ordelijke manier inpakken. Vergeet je toch iets? Geen paniek, op je vakantiebestemming hebben ze hoogst waarschijnlijk ook winkels.

Communiceer met je kinderen

Goede afspraken maken goede vrienden. Communiceer dus duidelijk met je kinderen en maak wat afspraken voor vertrek. Zo vermijd je stressvolle situaties. Wanneer iedereen weet wat het plan is kunnen jullie op een rustige manier vertrekken, en zal de hele vakantie vlotter verlopen.

Zorg dat alles op tijd klaar is

Begin op tijd met het pakken van je koffers en houd je checklist bij de hand. Mis je nog een T-shirt dat zeker mee moet, dan heb je nog voldoende tijd om een wasje te draaien en er eens met het strijkijzer over te gaan.

Laat je huis netjes achter

Ruim je huis op voor je vertrekt, zo weet je dat je bij thuiskomst aankomt in een propere woonst. Dat zorgt ervoor dat je niet opnieuw moet beginnen opruimen na je reis, en zo is al dat relaxen niet voor niets geweest. Vraag ook aan een familielid om af en toe eens langs je huis te gaan, zo is er wat beweging en krijgen je planten wat te drinken.

Laat het werk los

Dit is misschien wel de belangrijkste tip, want je werk meenemen op reis is geen goed idee. Zorg dat al je taken afgewerkt zijn, zodat je op vakantie niet hoeft wakker te liggen van alles dat je nog moet doen. Maak ook duidelijke afspraken met de collega’s over je afwezigheid op kantoor, zodat ze niet elke dag je gsm overladen met berichtjes.