Zo ben je zakkenrollers te snel af

doorSarah Van De Vijverop 29/06/2018

Met een beetje pech kom je er tijdens je volgende citytrip eentje tegen: zakkenrollers vind je namelijk in elk land en in elke stad. Vermijd gestolen geld of goederen met de volgende tips.

• Houd je broekzakken leeg
Zorg ervoor dat je broekzakken leeg zijn en neem altijd een schoudertasje met rits mee op reis.. Je hangt de tas beter op je buik, je kan nooit genoeg voorbereid zijn op een mogelijke diefstal. Zakkenrollers zijn snel en handig en je broekzak is het eerste waar ze zullen kijken.

• Verdeel cash geld
Stop een deel van je cash geld in je portefeuille en een deel ergens anders, bijvoorbeeld in je schoen of kous. Zo voorkom je dat alles in één keer gestolen wordt. Neem ook geen al te grote briefjes mee.

• Ontwijk de drukte
Het is best om drukke plekken, straten en pleinen te vermijden, maar dat is op citytrip natuurlijk niet altijd een optie. Zorg ervoor dat je dus altijd extra oplettend bent wanneer je je hier bevindt.

• Pas op voor afleiding
Zakkenrollers leiden hun slachtoffers vaak af voor ze toeslaan. Meestal zijn ze niet alleen, maar opereren ze in groep. De ene spreekt je aan, terwijl de ander je tas opent. Houd je waardevolle objecten dus steeds goed bij en ga niet in op de vraag of jij een leuke bar weet zijn in de buurt. Zeker niet als de persoon ongeduldig lijkt.

• Maak kopieën
Je belangrijkste taak voor je op reis vertrekt is kopiëren. Maak kopieën van je identiteitskaart, bankkaart, je pas voor het openbaar vervoer of de documenten van je huurauto,… Zo heb je bij geval van diefstal alles nog steeds op zak. Neem deze documenten uiteraard niet mee als je op stap gaat, maar laat ze in je koffer liggen of berg ze op in de kluis van je hotelkamer.