Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

De gezonde gewoontes van Lies Vandenberghe: 'In de zomer draag ik factor 100'

doorRedactieop 17/03/2021

Ze is al een jaar te zien als sportanker op VTM, waar ze met haar lieve ogen en mooie lach de harten van heel Vlaanderen steelt. De West-Vlaamse Lies Vandenberghe (30) is een toegewijde mama, gepassioneerd verhalenverteller en vooral een hele toffe madam. Deze maand deelt ze in Goed Gevoel haar gezonde gewoontes.

Lies Vandenberghe: ‘Ik wilde tot mijn 23ste altijd gebruind zijn in de lente en de zomer. (lacht) Het was bijna een obsessie. Als ik een kleurtje had, kreeg ik ook daadwerkelijk meer complimenten. Bij het minste straaltje zon holde ik naar buiten om er zo lang mogelijk te blijven zitten, zonder zonnecrème op. Zelfs met een olie op mijn snoet om nog bruiner te worden. Als ik daar nu op terugkijk, denk ik: maar man, wat dácht ik eigenlijk op dat moment? Hoe ik van mijn zonneklopobsessie ben afgeraakt? Ik las een interview met Jennifer Aniston. Zij riep jonge meisjes op om zonnecrème te gebruiken. Zij had het zelf nooit gedaan omdat ze snel wilde bruinen, maar haar huid had daardoor zonneschade opgelopen. Maarten droeg ook bij aan die omslag. Hij heeft een heel gevoelige huid. Zo gevoelig zelfs dat hij factor 100 op zijn gezicht smeert. Door hem begon ik factor 50 te dragen. Ik merkte al snel dat ik alsnog bruinde. Ik draag nu altijd factor 50 in de lente, en in de zomer factor 100 op mijn gezicht. Ik vind het een goede gewoonte van mezelf dat ik nu zonnecrème smeer vanaf het eerste moment dat de zon er is.’

Meer lezen over de andere gezonde gewoontes van Lies? In ons aprilnummer vertelt ze meer over haar nood aan beweging, haar liefde voor zoontje Georges en waarom ze erop staat om altijd samen met haar partner (sportjournalist Maarten Breckx red.) te gaan slapen.