Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Het aprilnummer van Goed Gevoel ligt nu in de winkel. Koop het nu met Rituals Geurstokjes voor maar € 5,50 extra

doorRedactieop 15/03/2023

Rep je naar de winkel, want de nieuwe Goed Gevoel ligt in de rekken. Zoals elke maand serveren we je hapklare inspirerende verhalen, leggen we nieuwe inzichten onder het vergrootglas en trakteren we met een hoop tips en tricks voor een beter lijf en leven.

Morgen wordt een mooie dag

‘Geluk is een keuze’, zegt Laura Verhulst, één van de vrouwen die openhartig vertellen over vallen en weer opstaan. Over leven en overleven. Maar ook over elke nieuwe dag omarmen, ondanks het loden gewicht op je schouders. Omdat elke nieuwe dag een mooie dag kan worden.

Minder perfect, meer effect
Leg jij de lat niet hoog, maar om het hoogst? Klinkt als de definitie van perfectionisme. En nee, dat is geen deugd om mee uit te pakken, maar een mentale last. Uitstellen, snel opgeven en je een mislukking voelen: ook dat hoort bij perfectionisme. Tijd om ‘nooit goed’ om te buigen naar ‘goed genoeg’.

Leren van de besten: lessen in mindful fotograferen van Joost Joossen

Met mindful fotograferen creëer je niet alleen betere foto’s, maar ook een waardevoller leven, vindt fotograaf Joost Joossen. In zijn boek One Photo a Day Keeps the Doctor Away houdt hij een pleidooi om bewuster naar de wereld te kijken. 

Beter luisteren voor beginners

Van een lekke band tot een weggelopen hond: welk verhaal je ook vertelt, de gespreksnarcis heeft het ook meegemaakt. Maar dan honderd keer erger. De kans is groot dat je zo iemand kent, of zelfs bent. Want ook de wetenschap beaamt dat ons favoriete gespreksonderwerp ‘ik’ heet. 

Hoera, weer een jaartje ouder! 

Goed nieuws! Voortaan kan iedereen gezond leven volgens het boekje. Tenminste, als dat boekje ’n Beetje Leuk Oud worden heet, en 101 verrassende bewezen tips voor lichaam en geest bundelt. Wij selecteerden de makkelijkste hacks voor je dagelijkse leven. 

Traag maar zeker: waarom het gezond is voor mens en planeet om te vertragen

Anything worth doing is worth doing slowly, zei Mae West. Een uitspraak die het motto van de slow movement zou kunnen zijn. Maar wat houdt die beweging in? Wat als we allemaal wat trager zouden gaan leven? En wat als we dat niét doen? Wij gingen op zoek naar de kracht van traagheid. 

Verborgen parels: 10 droomplekken om te ontdekken in Europa

Machtige natuur en cultuur om elke straathoek. Om de reis van je leven te beleven hoef je het continent niet te verlaten, want Europa heeft zoveel moois te bieden. Wij verzamelden tien verborgen parels om op je bucketlist te zetten. 

De troost en het gevaar van eetbuien

Eten voedt, verbindt en bevredigt. Maar voor sommige mensen werkt het ook verdovend. En dan moet alles op, tot aan de pot pindakaas toe. Waar komen die eetbuien vandaan, en wat is ertegen te doen? 

De gezonde gewoontes van Hilde De Baerdemaeker

Hilde De Baerdemaeker is sinds kort te zien als Christine in de film Zeevonk. Maar er zit ook een vonk in haar blik. Wat maakt dat de actrice zo sprankelt? En waar droomt ze nog allemaal van? 

Sandra Bekkari kookt gezonde en gezellige brunchgerechten

Een paasbrunch is voor Sandra niet alleen genieten van lekker eten met het hele gezin. Het voelt tegelijk ook als het culinaire startschot van deze lente. En daar hoort elk jaar een kleurrijk buffet bij met gezellige en gezonde brunchgerechten. Deze zes klassiekers mogen niet ontbreken op je paastafel. 

Van lust naar wellust

Hoe komt het toch dat zoveel vrouwen zo weinig van seks genieten? En hoe en wanneer werd de vulva haast synoniem voor schaamte? Een seksuoloog en een cultuurhistorica schijnen hun licht op de vrouwelijke seksualiteit. Ze leggen pijnpunten en oplossingen bloot. Om van geen lust naar wellust te gaan