Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Het februarinummer van Goed Gevoel ligt nu in de winkel. Haal het in huis met een gratis pot Elvea pastasaus

doorRedactieop 18/01/2023

Rep je naar de winkel, want de nieuwe Goed Gevoel ligt in de rekken. Zoals elke maand serveren we je hapklare inspirerende verhalen, leggen we nieuwe inzichten onder het vergrootglas en trakteren we met een hoop tips en tricks voor een beter lijf en leven.

Vonken en vuur: in 28 stappen naar meer passie en intimiteit

Langer dan zes seconden kussen, meer tijd nemen voor jezelf en knuffelen als een boom. Voltooi élke dag een uitdaging en zorg voor meer verbinding in je relatie.

Liefde is… biologisch noodzakelijk

Dat liefde een krachtige emotie is, weten we. Misschien zelfs een verslaving. Volgens neurowetenschapper Stephanie Cacioppo is het ook een overlevingsmechanisme om van ons een beter mens te maken.

Vallen, opstaan en weer doorgaan: wel of niet blijven werken na een kankerdiagnose

Een kankerdiagnose is voor het gros van de mensen de start van een uitputtingsslag, fysiek en mentaal. Toch lijkt het erop dat uitzieken uit is. Patiënten die aan de slag blijven, zijn helden. Volgens oncoloog Christel Fontaine en psychologe Angelique Verzelen is voorzichtigheid geboden, tijdens én na je behandeling.  

Spreekuur dwangstoornissen

Elke maand houdt Goed Gevoel spreekuur over gezondheidsissues waarmee veel mensen kampen. Als lezer(es) heb jij de kans om vanaf de eerste rij je problemen voor te leggen aan een expert ter zake. Deze keer beantwoordt psychiater Hannelore Tandt al jullie vragen over dwangstoornissen. 

Dinner & a movie: recepten van Sandra Bekkari voor overheerlijke datenight

Wat als keukenklassiekers én filmklassiekers een liefdesbaby krijgen? Dan krijg je de perfecte datenight. Sandra koos vijf prikkelende, inspirerende en iconische films voor je uit en serveert er een passend (en net iets gezonder) receptje bij. Om lekker samen van te genieten. 

Lessen in schrijven en poëzie van Bart Moeyaert

Hij viert zijn veertigste verjaardag als schrijver met een feest dat losbarst op valentijn, en de heruitgave van zijn eerste boek, over een eerste liefde. Hoog tijd, dachten we, om aan te kloppen bij Bart Moeyaert, voor een gesprek over de liefde in al zijn vormen en zijn drijfveer om te schrijven.

Hartsgeheimen: verbluffende weetjes over het hart

Van je hart een steen maken, je hart op de tong dragen, een gebroken hart… geen enkel ander orgaan dat meer tot de verbeelding spreekt. Het verbergt bovendien in elk van zijn kamers mysteries waar zelfs de wetenschap niet altijd een verklaring voor heeft. 

Byebye blessures: laat je lichaam functioneel en natuurlijk bewegen

Wanneer je sport nodig hebt om mentaal gezond te blijven én om vlotjes door een smalle gang te kunnen, dan weet je wat je te doen staat. Zweten! Of niet? Steeds meer experts pleiten voor een minder belastende, meer natuurlijke manier van bewegen. 

Kantoor terreur: pesten op het werk

Pesten op het werk, het klinkt haast te kinderachtig om waar te zijn. Helaas gebeurt het dagelijks, en zijn de gevolgen voor de slachtoffers verstrekkend, zoals in het geval van Rita. ‘Het zijn littekens op mijn ziel’.