Ons januarinummer ligt nu in de winkel!

doorRedactieop 31/08/2021

Het januarinummer van Goed Gevoel ligt vanaf vandaag in de winkel, een editie vol liefde, vlammende energie en positieve vibes. We geven alvast een voorsmaakje van wat je mag verwachten.

Manifesteer het leven dat je wil: tevreden met wat je hebt
Nog even geduld en je kan met SpaceX op reis naar de maan. Onder het motto: the sky is no longer the limit. Maar maakt die drang naar méér en beter ons ook gelukkiger? Betekent een bloeiende carrière of een volgeboekte agenda meteen ook dat je geslaagd bent in het leven? We vroegen het aan experten Malaika Brengman en Erik Franck.

Verloskwartier 2.0: de geboortetrends van 2022
Zwanger zijn, bevallen en dan weer naar huis. Dat is al jaren de norm. Al vinden ouders het steeds belangrijker om zelf de regie te nemen, en dat brengt nieuwe tendensen met zich mee. Maak kennis met de geboortetraumacoach en de lotusbevalling.

Flow Power: zo ga je helemaal op in wat je doet.
Je gaat zo op in wat je doet, dat je jezelf en de tijd vergeet. Dat heerlijke gevoel heet flow. En het beste nieuws: flow is voor iedereen bereikbaar. Zangeres Niama Joris en atlete Noor Vidts vertellen hoe het bij hen werkt.

Chiropraxie en Ostheopathie: waar blijft de erkenning?
Hoe meer we thuiswerken, hoe meer en langer we zitten en hoe meer rug- en nekklachten opspelen. Heel wat mensen trekken met hun stijve zoomnek en pijnlijke laptoprug richting chiropractor of osteopaat. Die trend legt een pijnpunt bloot: beide beroepen zijn niet erkend en dus is er geen officiële kwaliteitscontrole.

Echt waar: dromen voorspellen je toekomst
Waarom dromen we? De vraag is zo oud als de straat. In de loop der tijden zijn er talloze theorieën geopperd om de functie van onze dromen te verklaren. Wij strikten internationaal bekend slaaponderzoeker Antonio Zadra, die een nieuwe wetenschappelijk onderbouwde verklaring heeft voor al die grote vragen.

Esther Perel fileert onze moderne relaties in 7 nieuwe woorden
Hoewel de wegen van de liefde ondoorgrondelijk zijn, slaagt Esther Perel er telkens in om de vinger op de wonde te leggen. Al veertig jaar vat de Antwerps-Amerikaanse psychotherapeute de geheimen van de romantiek samen in krachtige kernwoorden en pittige oneliners.

Seizoensdepressies: op zoek naar het licht
Word je elke winter weer mistroostig van de korte dagen en het gebrek aan zonlicht? Heb je veel nood aan slaap en troost-eten? Kans is groot dat je last hebt van een seizoensgebonden depressie. Speciaal kunstlicht, elke dag naar buiten en je lijf in beweging zetten, geeft verrassend goede resultaten tegen de winterdepressie.

Winters lekkers
Elise Van de Poele tovert zalige ontbijtjes op tafel en ook Sandra Bekkari kookt gezond voor 5 euro per persoon.

Spreekuur angststoornissen
Elke maand houdt Goed Gevoel spreekuur. Als lezer(es) heb jij de kans om je problemen voor te leggen aan een expert terzake. Deze keer beantwoordt Barbara Depreeuw al jouw vragen over angst(stoornissen).

Nog geen 40 en al in de overgang
Voor veel vrouwen arriveert de menopauze samen met tram 5. Toch zijn opvliegers, nachtzweten en stemmingswisselingen allerminst voorbehouden aan vijftigers: 5 procent van de vrouwen komt voor hun 45ste in de overgang.

Special duurzaam reizen

Op een step door Leiden cruisen, met de nachttrein naar Wenen of met de e-car de Zwitserse bergen trotseren. Als je ‘t ons vraagt is er geen excuus meer om niét na te denken over het ecologische aspect van je volgende vakantie. Onze redactrices trokken erop uit en ontdekten dat duurzaam(er) reizen net zo fijn is, maar vaak nog wel een extra inspanning vraagt.

Wij keken op de redactie zelf ook heel erg uit naar het mooi gevulde make-tasje dat deze maand bij Goed Gevoel zou zitten. Door covid 19 is het helaas niet tijdig tot bij ons geraakt. We doen er alles aan om het tasje, ontworpen door de geweldige Eva Mouton, zo snel mogelijk opnieuw aan te bieden. We houden jullie op de hoogte!