Ons decembernummer ligt nu in de winkel. Koop het nu met de Umami handzeep en creme voor maar € 4,5 extra

doorRedactieop 17/11/2021

Het nieuwe decembernummer van Goed Gevoel ligt vanaf vandaag in de winkel. We lichten alvast een tipje van de sluier op van wat je mag verwachten. 

Trippen als therapie: kunnen psychedelica helpen bij een depressie?

Wereldwijd doen wetenschappers onderzoek naar het therapeutisch gebruik van psychedelische middelen. Een tijdelijke hype of zorgen ze straks echt voor een revolutie in de geestelijke zorg?

Manifesteer het leven dat je wil: verbinden aan de feesttafel
We blijven hopen dat het straks weer mag: en grand comité kinken. Al zien de vooruitzichten er momenteel niet al te rooskleurig uit. Toch zou het na de eenzame feesten van vorig jaar extra deugd doen. Want familie en vrienden zijn goud waard, beseffen we meer dan ooit.


Alle over intermittent living
Na intermittent fasting begint nu ook intermittent living steeds meer voet aan grond te krijgen. Met dit wetenschappelijk onderbouwde fenomeen ga je je lijf en brein uitdagen met kortdurende stressprikkels.


Goed Gevoel spreekuur: hoogsensitiviteit
Elke maand houdt Goed Gevoel spreekuur, over gezondheidsissues waarmee veel mensen kampen. Als lezer(es) heb jij de kans hebt om vanaf de eerste rij je problemen voor te leggen aan een expert ter zake. In ons decembernummer beantwoordt Ilse Van den Daele, HSP-experte en voorzitter van HSP Vlaanderen, al jullie vragen over hoogsensitiviteit.


Als geld stress geeft
Geldstress is hardnekkig en iets waar veel Belgen elke dag mee worstelen. Gelukkig kan een les in 'financiële wellness' je van die geldstress bevrijden. Handig ook, nu dure feestmaand december voor de deur staat. Twee budgetexperts geven tips voor meer rust in je hoofd.


De gezonde gewoontes van Eva Mouton
Met Eva’s gedacht had ze tien jaar lang haar wekelijkse column in De Standaard, maar je kent haar ook van haar grappige en soms ontroerende illustraties, boeken en funky prints. Illustrator en cartoonist Eva Mouton (34) vertelt in Goed Gevoel december over de ware betekenis van zelfzorg en haar lichte degout van #goals.


Romantiek anno nu
Op Instagram lijken relaties wel romcoms. Maar het echte leven dient zich niet aan als een film met Hugh Grant. Dat weten we. In theorie. Toch blijven we hardnekkig dromen over de romantische liefde. De teleurstelling is onvermijdelijk. Of niet?