Ons juninummer ligt nu in de winkel! Koop het nu met de RainPharma Shake It Up Box voor maar € 14,80 extra!

doorRedactieop 19/05/2021

Het nieuwe juninummer van Goed Gevoel ligt vanaf vandaag in de winkel. We lichten alvast een tipje van de sluier op van wat je mag verwachten. 

Zonmisbaar
De zon is een ster. Letterlijk én figuurlijk: ze ontdooit onze geest, verwarmt ons hart en laat de pret hoog opflakkeren. Tegelijkertijd mogen we niet blind zijn voor haar gevaren. Maar hoe zit het nu allemaal precies?

Bloedserieuze weetjes
Als volwassene stroomt er vier à zes liter bloed dor je lijf. Het levensbelangrijke rode goedje zit bijzonder knap in elkaar, houdt je in leven én kan levens redden. Negen bloedeerlijke weetjes die iedereen moet weten.

Klaar in een jaar: weg met het jojo-effect

Als we allemaal een dagboek zouden bijhouden à la Bridget Jones - inclusief ons getal op de weegschaal - dan zou één op de vijf Belgen na dit coronajaar minstens twee kilo extra moeten noteren. Met crashdiëten en sapjeskuren zullen we het coronakilovirus niet verjagen. Wat wel werkt? Loskomen van het ideale getalletje en streven naar je natuurlijke gewicht.

E-mancipatie: op zoek naar een nieuwe mannelijkheid

Er lijkt in onze maatschappij steeds minder plaats voor ouderwetse mannelijkheid. De 'echte' vent zit in het verdomhoekje. 'Mogen mannen nog mannen zijn?', hoor je weleens. Ja, maar ze kunnen best op zoek gaan naar een nieuwe vorm van mannelijkheid. Ook in hun eigen belang, zeggen experts. Het traditionele rollenpatroon maakt mannen namelijk ongezond, ongelukkig en onvrij.


Van social distancing naar sexplosion?

Stel je voor: na corona komen we terecht in een maatschappij waar de vrije liefde centraal staat. Waar casual seks eerder de norm is dan de uitzondering. Waar losbandigheid gevierd wordt als was het ons nieuwe motto. Staan we aan de vooravond van een 'summer of love'? En hoe verregaand zijn de effecten van de pandemie op onze vrijgezellen?

Vagina in topconditie: nieuwe behandelingen down-under

We ontdekken steeds meer over de vagina. Dat hyaluronzuur vaginale droogte kan verhelpen, bijvoorbeeld, en injecties met je eigen bloed voor intensere orgasmes kunnen zorgen. Nee, we zijn nog lang niet uitgepraat over dat wonderlijke orgaan.

Rekken en strekken richting een rustiger, gezonder lijf
Het levert een soepel lichaam op, werkt stressverlagend én je wordt er sterker van. Giet al die gezondheidsvoordelen in pilvorm, en de farma-industrie zou er miljoenen mee verdienen. Maaar nee, hoor, het is helemaal gratis. Het enige dat je ervoor nodig hebt, is... een yogamatje.

Stop de schoolstress

Taken, spreekbeurten, examens... Volgens een onderzoek van de Vlaamse Scholierenkoepel ervaart 75 procent van de jongeren schoolstress. Vier op de tien middelbarescholieren geven aan (zeer) veel stress te voelen. De studie dateert van het precoronatijdperk, maar je hoeft geen wetenschapper te zijn om te begrijpen dat de situatie er niet op verbeterd is. Hoe ga je om met schoolstress? Wij zochten het uit.