Ons maartnummer ligt nu in de winkel! Koop het nu met de kookpocket 'Gezin in topvorm' voor maar €3 extra

doorValérie Wautersop 17/02/2021

Het nieuwe maartnummer van Goed Gevoel ligt vanaf vandaag in de winkel. We lichten alvast een tipje van de sluier op van wat je mag verwachten. 

Na de burn-out: de team-out

In maart zullen sommigen onder ons één jaar aan het thuiswerken zijn. Zonder collega's om ons heen, met misschien minder voeling met de werkgever... De team-out loert om de hoek!

Vaccineren tegen allergie?

Immunotherapie is de laatste hoop voor wie extreem allergisch reageert op pollen, huisstofmijt of steken van bijen en wespen. Hoe werkt het?

Broddelen: te snel voor woorden

Het lijkt op stotteren, maar is het niet. In plaats van te haperen, struikelen sommigen over de woorden die in topsnelheid uit hun mond komen: politie wordt 'plissé', agressief 'agsief'. Maak kennis met broddelen, een onbekend maar vaak voorkomend spraakprobleem.

Powervrouwen

Ze werken tussen mannen en moeten zich extra bewijzen. Geen probleem. Meer nog: ze blinken uit en sporen andere vrouwen aan om in hun voetsporen te treden. Van inspirerende rolmodellen gesproken!

Sporten volgens je cyclus

Het ene moment bulk je van de energie. Het andere raak je amper een paar meter vooruit. De oorzaak zou weleens die typische vrouwelijke hormoonschommelingen kunnen zijn. Sporten volgens je cyclus wint dan ook aan populariteit. Zit er iets in? Of is het eerder een doekje voor het bloeden?

Stevig in opmars: vrouwencirkels

Cirkelen. Meer en meer vrouwen doen het. Even duidelijk: een vrouwencirkel is geen gezellig lavaclubje of theekransje. In een cirkel delen vrouwen in alle kwetsbaarheid wat hen bezighoudt, van alledaagse dingen tot ervaringen waar de samenleving vaak weinig aandacht voor heeft. Want delen is helen.

Super sensitieve seks

Voor hoogsensitieve mensen is het leven intens. Te intens, soms. Vertaalt zich dat ook in bed? En vooral: hoe zorg je ervoor dat het een zegen wordt, en geen vloek?

Ga jij financieel vreemd?

Bij bedrog is er niet altijd een derde partij inzet spel. De nieuwste vorm van overspel heeft namelijk niets vandoen met verliefdheid of lust, maar wel met je portemonnee. Verzwijg jij regelmatig aankomen voor je partner? Hou je schulden achter? Of heb je een geheime spaarrekening? Dan ga je financieel vreemd.

Antidepressiva op maat

Een antidepressivum is altijd een beetje gokken. Meer dan de helft van de mensen probeert twee of drie types en is dan nog steeds niet geholpen. Daarom zoeken wetenschappers naar een behandeling op maat. Is er licht aan het einde van de tunnel?