Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Ons oktobernummer ligt nu in de winkel. Koop het samen met 7 Babor-gelaatsampullen voor maar €4,50 extra!

doorRedactieop 15/09/2021

Het nieuwe oktobernummer van Goed Gevoel ligt vanaf vandaag in de winkel. We lichten alvast een tipje van de sluier op van wat je mag verwachten. 

Manifesteer het leven dat je wil: baas over je angsten
Manifesteren is het nieuwe ding. Realiseer het leven waarvan je droomt, door het heel bewust naar je toe te trekken. Vrij en zonder angst. Manifestatie-expert Willemijn Welten en neurowetenschapper dr. Judson Brewer helpen je op weg.

Proud & out: 3 mensen over hun coming out
Gender is veel meer dan twee cirkels met een kruis of een pijltje. En ook de poel van geaardheid is dieper dan hetero of gay. En toch. We leven in een wereld die graag in hokjes denkt. Maar wat met mensen die daarbuiten vallen? Drie mensen over vechten over het recht er te mogen zijn.

Mammografie op maat: gepersonaliseerde borstkankerscreening in de maak
In België is de tweejaarlijkse borstkankerscreening vaste prik voor heel wat vijftig-plussers. De uitnodigingen worden verstuurd op basis van slechts één enkele risicofactor: leeftijd. MyPeBS, een nieuw Europees onderzoeksproject, gaat na hoe screening persoonlijker en gerichter aangepakt kan worden.

De gezonde gewoontes van Axel Daeseleire
Momenteel is hij te zien in het tweede seizoen van VTM-programma Axel Gaat Binnen: acteur, programmamaker, kunstenaar en dj Axel Daeseleire (53). Hij heeft dan misschien het imago van een 'macho', maar achter dat stoere uiterlijk gaat er een hele wereld schuil. Een gevoelige wereld, die onlosmakelijk verbonden is met zijn gezonde gewoontes.

Scheiden zonder strijden
Een huwelijk dat vandaag afgesloten wordt, heeft tegen 2050 één kans op twee om te stranden. Niet elk liefdesverhaal eindigt dus met een 'en ze leefden nog lang en gelukkig'. Maar een bittere strijd hoeft dat einde evenmin te worden. Zo maak je van je scheiding een 'happy end'.

Wegwijs in therapieland: verschillende stromingen voor verschillende noden
Het blijft voor velen onder ons een grote stap om hulp te zoeken bij mentale strubbelingen. Wat je moet onthouden: de ene therapie is de andere niet. We maken je wegwijs in de vier grote psychologische stromingen.

Rust in beweging: de opkomst van zensporten
Dat sporten goed is voor je lijf, staat buiten kijf. Maar wist je al dat bewegen ook mentaal enorme voordelen heeft? Al helemaal als je aan zensporten doet. Die leveren je -naast een betere conditie- minder stress, een slimmere grijze massa, een beter humeur én een hogere productiviteit op. Om er slechts enkele te noemen. Waar kunnen we beginnen?

De staat van ons decolleté: waarom worden onze borsten steeds volumineuzer?
Steeds meer lingeriemerken brengen grote(re) cupmaten op de markt. Volgens de fabrikanten zelf volgt het aanbod de vraag: de gemiddelde boezem zou namelijk steeds groter worden. Hormonale factoren, de stijgende obesitascijfers en zelfs verontreinigd drinkwater worden met de vinger gewezen. Wat is er aan de hand - of beter gezegd borst?

Geef je gelaat een echte beautykick! Bij het oktobernummer van Goed Gevoel vind je nu een set van 7 Babor-gelaatsampullen voor slechts € 4,50 extra!