Ons septembernummer ligt nu in de winkel. Koop het samen met de RainPharma Jungle Beauty Adventure Box voor maar € 24,80 extra

doorValérie Wautersop 18/08/2021

Het nieuwe septembernummer van Goed Gevoel ligt vanaf vandaag in de winkel. We lichten alvast een tipje van de sluier op van wat je mag verwachten. 

Kleed je gelukkig: de psychologie achter je outfits
Vraag jij je ook af waarom je kleerkast uitpuilt, maar je toch zo lang twijfelt over de outfit van de dag? Het antwoord op die raag vind je niet in je garderobe, maar in je hoofd, zegt modepsychologe Dawnn Karen. Een lesje mood dressing voor beginners.

Emotionele intelligentie, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen
Leerkracht Elke Keersmaekers miste op school een vak over emotionele intelligentie, dus besliste ze om zelf een cursus in elkaar te boksen. Ondertussen schreef ze ook een boek over het thema voor jongeren en hun ouders. En dat komt net op tijd, want meer dan ooit worstelen tieners met zichzelf en de wereld om hen heen.

Klaar in een jaar: levenslang leren
Grote kans dat wie The Queen's Gambit zag plots zin kreeg om te leren schaken. Goed nieuws: je bent nooit te oud om een beginner te zijn. De Amerikaanse bestsellerauteur Tom Vanderbilt nam de proef op de som en ging een jaar lang nieuwe uitdagingen aan. Neuroloog Steven Laureys geeft hem helemaal gelijk.

Klitkunde voor beginners (en gevorderden)

Mannen hebben een penis, vrouwen hebben een... 'vagina' luid dan het standaardantwoord. Niet dus: de vrouwelijke tegenhanger van de piemel, dat is de clitoris. Vanaf september 2022 bewonder je het vrouwelijke genotsorgaan in volle glorie in de biologiehandboeken van de middelbare school. En nee, het is geen piepklein bolletje, maar een onderhuids geslachtsorgaan van formaat.

Keizersnede op bestelling
Vrouwen die zelf om een keizersnede vragen: in België is het de uitzondering, in andere delen van de wereld heel normaal. Gynaecoloog Griet Vandenberghe raadt het af als het medisch niet nodig is. 'Het blijft een operatie, met alle risico's en nadelen van dien.'


Mindfulness als wapen tegen mentale kwetsbaarheid
De afgelopen vier jaar is het aantal mensen dat langdurig ziek is door een burn-out of depressie in ons land met 40 procent gestegen. Cijfers die ook gepensioneerd psychiater Edel Maex verontrusten. Deze pionier van mindfulness hanteert meditatie als antwoord op onze mentale kwetsbaarheid. 'Mediteren is bovendien schandalig simpel'. 'Zen' jullie mee?

SOS slechte adem
We komen stilaan weer dichter bij elkaar. En dat levert soms onaangename geurtjes op. Minstens een vijfde van de mensen kampt ermee, maar niemand die er een woord over rept: halitose of mondgeur. Hoe komt het dat zoveel mensen last hebben van een slechte adem, en vooral: wat kan je eraan doen? De tandarts weet raad.

Podcasts die je leven in balans brengen
Een betere work-lifebalance, een gezond lichaam en een fijne band met je kinderen. Met een nieuw werk- en schooljaar voor de boeg, staan die dingen hoog op menig verlanglijstje. Gelukkig is het allemaal slechts een podcast van je verwijderd. Listen. Learn. Repeat.

Haal Goed Gevoel september nu in huis, samen met de RainPharma Jungle Beauty Adventure-Box met 10 producten voor maar € 24,80 extra.