Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo voorkom je blaren tijdens het lopen

doorSarah Van De Vijverop 02/05/2017

Je hebt net alle moed bij elkaar geraapt om elke week drie keer te lopen, maar dat kleine addertje onder het gras was je uit het oog verloren. Een blaar op je voet is snel gebeurd, maar met de volgende drie tips kan je ze voorkomen.

• Hydrateer
Met droge voeten, ook al draag je kousen, in je schoenen lopen is om problemen vragen. Hydrateer je voeten met een voetbalsem of -crème. Als ze vochtiger zijn, is er minder wrijving tussen je sokken en je huid, wat blaren voorkomt.

• Kousen
Draag je sokken? Let er dan steeds op uit welke stof ze gemaakt zijn. Natuurlijke stoffen, zoals katoen, blijven nat als je erin zweet. Het is beter om voor synthetische stoffen te kiezen, zoals polyester, hier blijft het zweet niet in de sok hangen. Kies dus een paar dat kan ademen. Daarnaast zijn er ook kousen op de markt die speciaal gemaakt zijn om blaren te voorkomen.

• Sportschoenen
Het is natuurlijk enorm belangrijk om de juiste sportschoenen te dragen. Zoals bij elke andere schoen moet je een vinger tussen je hiel en de achterkant van je schoen kunnen plaatsen. Als ze te strak zitten, kunnen ze niet alleen voor blaren zorgen, maar ook voor spierkrampen in je voet. Wrijving komt meer voor bij schoenen die te groot zijn, en zo krijg je sneller blaasjes. De meeste sportwinkels kunnen je, indien ze ook gespecialiseerd zijn in loopschoenen, helpen met het kiezen van het juiste exemplaar.