Vrijdag is yogadag: Haal de karatekid in jezelf naar boven

doorLieve Claeysop 10/03/2017

Goed Gevoel organiseert geregeld Yoga Deluxe: dat is yogaën op een unieke locatie én in fijn gezelschap, en dat alles onder de deskundige leiding van yogalerares Nina de Man. Is yoga nieuw voor jou? Of wil je er net meer over weten? Wij wijden je graag elke vrijdag in.

Greetje Van Buggenhout

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar er is wel degelijk een link tussen karate en yoga. Naar verluidt zou Bhoddidharma, een boeddhistische monnik uit Zuid-India, in de zesde eeuw voor Christus de bekende shaolintempel in de Chinese provincie Songshan bezocht hebben. Zo ontstond er een kruisbestuiving tussen de meditatietechnieken van de shaolin en de holistische inzichten die Bhoddidharma meegenomen had uit Kerala. Ook kungfu en qi gong zouden het resultaat zijn van dat treffen tussen beide culturen, en zelfs tai chi zou er onrechtstreeks mee te maken hebben.

Uit ‘Yoga en de kleur groen’, Nina de Man (Standaard Uitgeverij).

Wil je graag meedoen aan Goed Gevoel Yoga Deluxe? Klik dan hier voor meer info en tickets.
www.goedgevoel.be/yogadeluxe.

Goed Gevoel pakt deze maand uit met een gloednieuwe dvd "Yoga voor elke dag". Daarmee beoefen je doelgerichte yogaoefeningen die jouw lichaam laten ontspannen en zorgen voor een evenwicht tussen lichaam en geest. Karolien De Beck en Nina de Man tonen je hoe correcte yogahoudingen aan te nemen en geven persoonlijke tips en feedback. Deze perfecte workout op dvd voor bij jou thuis, nu bij Goed Gevoel voor slechts €2 extra. Meer info vind je hier.