Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Elke dag een opgeruimd huis

Elke dag een opgeruimd huis, dromen we daar niet allemaal van? Met deze zes kleine stappen helpen we je graag al een heel eind op weg!

 1. STAP 1

  Maak elke ochtend je bed op. Dat geeft meteen een zen en opgeruimd gevoel en het neemt maar twee minuten van je tijd in beslag.

 2. STAP 2

  Leg vochtige doekjes in de badkamer en in het toilet. Zo kan je op ieder moment van de dag het vuil snel wegvegen.

 3. STAP 3

  Leg spullen meteen weg nadat je ze gebruikt hebt. Daarvoor is het belangrijk dat alles een plek heeft in huis. Kan je er nergens mee terecht, dan is het goed om eens na te denken of je die spullen echt nog nodig hebt.

 1. STAP 4

  Doe de afwas na elke maaltijd en laat hem niet staan tot de volgende dag. Etensresten zullen aankoeken en het afwassen zal alleen maar moeilijker worden en langer duren dan wanneer je het meteen doet.

 2. STAP 5

  Leg kleding weg. Veel mensen laten overal allerlei kledingstukken liggen. Dit geeft een onopgeruimde indruk. Doe vuile kleding in de wasmand en propere in de kast. Stel het wassen van de kleding ook niet uit tot er een immense berg op je te wachten staat. Probeer de was al te doen nog voor hij boven de wasmand uitkomt.

 3. STAP 6

  Ruim elke dag vijftien minuten op voor het slapengaan of op een ander moment van de dag. Doe dat met het hele gezin. Als iemand nog een beetje tijd overheeft, kan die snel eens met de swiffer door het huis gaan. Wetende dat je de volgende ochtend begint met een frisse start, zal je een zalig en rustig gevoel geven.