Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Minder vettig haar in 5 dagen

Wassen, brushen, stijlen of krullen: we spenderen heel wat uren aan een perfecte coupe. Tot ons haar vettig wordt, en het hele ritueel opnieuw begint … Gedaan daarmee! Met dit plan blijft je haar langer fris en in model.

 1. Dag 1

  De eerste dag om je haar te trainen om minder snel vettig te worden, start met - wat had je gedacht - je haar te wassen. Was het met lauw water en zorg ervoor dat je er niet te veel shampoo opdoet en hem goed uitspoelt. Als je conditioner gebruikt, smeer die dan alleen op de onderste helft van je haar. Je wortels worden immers al gevoed door de natuurlijke olie die je hoofdhuid produceert. Kies voor haarproducten die weinig of geen siliconen bevatten om je haar minder zwaar en dus minder vettig te maken. Verder doe je er goed aan om de haarlak, -mousse of –gel wat vaker in de kast te laten staan. Stylingproducten drogen je haar namelijk uit. Om dat te compenseren zal je haar meer talg produceren en dus sneller vettig worden. Een laatste tip voor deze eerste dag die blijft gelden voor de volgende dagen: breng je haar ’s morgens in model en blijf er de rest van de dag af. Met je handen door je haar gaan zorgt ervoor dat je lokken nog veel sneller vet worden.

 2. Dag 2

  Weersta de verleiding en was je haar niet. Vanaf nu bouw je je wasritueel geleidelijk aan af. Oogt je haar toch al heel vettig, gebruik dan een beetje droogshampoo. Die bevat een poeder dat het overtollige talg zal absorberen. Met een droogshampoo verdwijnt het vet dus uit je haar. Spray het product alleen op je kruin, laat het even inwerken en borstel het daarna uit. Droogshampoo helpt je om een wasbeurt uit te stellen, maar probeer hem geen dagen na elkaar te gebruiken. Als je haar nog niet te vettig is op de tweede dag, probeer het product dan pas op dag drie op te sprayen.

 3. Dag 3

  Je haar ziet er tegen nu misschien al redelijk vettig uit, maar dat kan je wegmoffelen onder een prachtig opsteekkapsel. Ga voor een warrige knot, een strakke vlecht of een lage, losse chicon. Je haar naar achteren doen is uitermate belangrijk om te vermijden dat je er met je vingers begint in te friemelen.

 1. Dag 4

  Dit is de laatste dag van je shampoovrije haar. Maar we laten je een beetje valsspelen. Als je echt niet meer aan de verleiding kan weerstaan om je vettige kruin te laten voor wat hij is, maak je haar dan nat in de douche met warm (geen heet!) water. Doe er een beetje appelazijn of citroensap op en spoel uit. Wees niet te kwistig met deze middeltjes want dan zullen de zuren die erin zitten je haarschachten aantasten. Gebruik ze dus met mate!

 2. Dag 5

  Op de vijfde dag ontmoeten je haar en shampoo – eindelijk – opnieuw. Probeer bovenstaand plan voor een aantal weken tot je merkt dat je haar minder vettig wordt. En ook hier geldt: geduld is een mooie deugd. Weet dat je haar even zal moeten wennen aan je nieuwe wasritueel. Als je normaal gezien je haar elke dag wast, las dan eerst een pauze van een dag in. Later voer je de wasvrije dagen op naar twee of zelfs drie. In het begin zal je haar er erg vet uitzien, maar als je dit plan aanhoudt, zal het wel lukken.