"Wij zijn allemaal gemaakt van vlees en bloed. Wees trots, hou van jezelf"

doorNina Dillenop 29/03/2015

Zelfs de fitste sportfreak heeft een vetrolletje als ze gaat zitten, en dat is niet meer dan menselijk. Een Imgur-gebruikster geeft die boodschap mee door een fotoreeks van haar afgetrainde lichaam te delen, waarop te zien is dat zelfs haar perfecte lijf rolletjes vertoont bij het zitten. Haar post werd overspoeld door positieve reacties van vrouwen.

Reality check, zo heet de post van het meisje, dat de nickname SomewhereUnderWater gebruikt op Imgur. Haar fotoreeks werd vergezeld van een positief tekstje:

"Wij zijn geen Barbies. We zijn gemaakt van vlees en bloed. Deze foto's komen allemaal van hetzelfde lichaam - mijn lichaam. Ik heb hard gewerkt voor dit lichaam, en ik ben er trots op. In een wereld waar we omringd worden door foto's van onze vrienden die hun perfecte levens benadrukken, is het goed om een beetje realiteit te tonen zodat we onze verwachtingen realistisch kunnen houden. Maakt niet uit waar je al bent in de zoektocht naar het lichaam dat je wil, wees trots en hou van jezelf. Stel jezelf doelen omdat je van je lichaam houdt, niet omdat je het haat."

Positieve reacties
De post inspireerde vele andere meisjes en vrouwen, want er volgde een golf van positieve reacties. "Als ik zit, heb ik meer vetrolletjes dan een bakker. Maar maak je er geen zorgen over, meisjes," zegt iemand." Of: "Dit was wat ik nodig had. Ik schaam me soms zo voor mijn buik en dit doet me echt veel beter voelen. Dankje. Dit betekent veel voor mij."

Het meisje was zo verrast door de vele reacties dat ze intussen zelf terug reageerde: "Wow. Ik ben zo dankbaar dat mijn boodschap gelezen werd door zoveel mensen op de manier waarop ik het bedoeld had," klinkt het. "Ik wens jullie het allerbeste en hoop dat jullie zelf inspiratie vinden die jullie hart voedt op de manier dat je dat nodig hebt."