'Unplugged': dingen om te doen zonder technologie

doorLynn Formesynop 23/01/2013

Ondertussen is het voor velen ondenkbaar geworden om eens helemaal ontkoppeld te zijn van alle technologische snufjes die ons vandaag omsingelen. Toch is het best gezond af en toe eens prioriteit te geven aan een 'unplugged' moment.

Geen inspiratie voor 'unplugged' activiteiten? Hier kan je er alvast enkele vinden:

* Kokkerellen
Neuzen in een papieren kookboek en je helemaal verlekkeren op het eindresultaat kan zeer ontspannend zijn. Wie graag in de keuken staat, weet dat koken de nodige dosis aandacht vereist, waardoor je de afleiding van telefoons, tablets of computers zeker niet nodig hebt.

* Verwonderen
Hoewel het misschien een beetje bizar klinkt om verwondering te koppelen aan smartphones, moeten we ons bewust zijn van het feit dat we vandaag meer toegang hebben tot informatie dan ooit tevoren. Neem dus gerust de tijd om jezelf dingen uitgebreid af te vragen vooraleer je het antwoord opzoekt. Je weet welke leuke hersenkronkels er kunnen ontstaan.

* Babbelen
Het is tegenwoordig schering en inslag: in het midden van een conversatie haalt je gesprekspartner zijn of haar telefoon boven om god weet welk sociaal netwerk te checken, mails te beantwoorden of sms'jes te sturen. Bij onderonsjes met vriend(inn)en kan je perfect je gsm uitzetten en genieten van een onverstoorde babbel. Wie de tijd en aandacht van vrienden te lang als vanzelfsprekend ziet, zou wel eens met zijn kop tegen de muur kunnen lopen.


* Daten
Een virtuele boodschap in één of andere instant messenger is niet meteen de meest aangename manier om iemand uit te nodigen op een gezellige avond samen. Het kan zelfs voor een gigantische muur zorgen. Bewaar daarom wat leuke verhalen, vragen en complimentjes voor elkaar, zo kan je oprecht uitkijken naar de ontmoeting in real life.

* Schrijven
Net als vinyl en een stevig leesboek, zullen ook handgeschreven tekstjes nooit hun charmes verliezen. Stuur iemand die je nauw aan het hart ligt liever eens een leuke brief of een knotsgek postkaartje. Als de daad zelf je geen goed gevoel geeft, zal de reactie van de ontvanger dat ongetwijfeld wel doen.