1 op 3 senioren wil geen relatie zonder seks

doorTine Kintaertop 20/05/2015

Wie denkt dat seksualiteit verdwijnt bij het ouder worden, heeft het grondig mis. Een enquête van website Elitedating bewijst dat ook 60-plussers veel belang hechten aan seks. 92 procent vindt het erg belangrijk, en één derde zou zelfs geen relatie kunnen hebben zonder seks.

Elitedating neemt in de enquête enkele clichés over senioren en seksualiteit op de korrel. "Fysiek genot is niet exclusief voor jongeren", klinkt het. Voor 92 procent van de 60-plussers is seks in een relatie immers belangrijk tot zeer belangrijk. Ook de behoefte eraan neemt niet af: 67 procent van hen zegt dat dit min of meer gelijk blijft, ongeacht de leeftijd. Ook romantiek blijft belangrijk bij senioren: 71 procent van de senioren gelooft in liefde op het eerste gezicht, alleen is het niet gemakkelijk om andere singles te ontmoeten die ze aantrekkelijk vinden.

Er is wel een verschil tussen mannen en vrouwen: tot zestigjarige leeftijd vinden vrouwens volgens Elitedating seks belangrijker dan mannen in een relatie. Eens die leeftijdsgrens bereikt wordt, is het echter andersom: oudere mannen hebben zelfs een hoger libido dan jongere mannen.

Er is verder nog goed nieuws: seks wordt écht beter met de leeftijd, zegt 91 procent van de singles boven de 60.