10 verschillen tussen mannen en vrouwen in de keuken

doorElke De Pourcqop 25/07/2012

Uit een bevraging van 2.000 Britse mannen en vrouwen blijkt dat er best veel verschillen bestaan tussen de geslachten in de keuken. De tien interessantste cijfers op een rijtje.

1)    Vrouwen koken dubbel zo vaak als mannen.

2)    Vrouwen verkiezen eenvoudige, snelle gerechten; 'altijd hetzelfde' volgens manlief. Niet onlogisch: zij nemen meestal de doordeweekse 'avondrush' voor hun rekening.

3)    35 procent van de mannen vindt zichzelf meer avontuurlijk en experimenteel in de keuken en 'een goede kok'.  Alweer niet onlogisch: zie puntje 2.

4)    42 procent van de mannen kook liever iets 'moeilijks', zoals risotto, curry. Omdat ze daar dus tijd voor hebben, in het weekend, als ze koken omdat het hen uitkomt, niet omdat het moet.

5)    Mannen halen dan ook hun inspiratie uit kookprogramma's (37 procent), waar 20 procent ook echt regelmatig voor gaat zitten. Vrouwen verkiezen traditionelere keuken: de helft grijpt terug naar mama's/oma's recepten.


6)    Een kwart van de vrouwen heeft 21 recepten in haar 'geheugen' zitten, al geeft de helft toe altijd hetzelfde te maken uit tijdsgebrek.

7)    10 procent van de vrouwen is jaloers op de kookkunsten van haar man

8)    Bijna zes op tien vrouwen wenst dat ze ook meer tijd had om te experimenteren in de keuken.

9)    Een kwart van de mannen kookt 'regelmatig' een driegangenmenu voor haar.

10)    Maar hoe goed mannen ook denken te zijn in de keuken: bijna dubbel zoveel kinderen verkiest haar kookkunst boven de zijne: 28 versus 15 procent. De andere helft van de kinderen lust alletwee even veel (of even weinig).