14 dingen waar mannen geen schrik van moeten hebben

doorRedactieop 23/10/2008
Yoga zal je niet bijten.

Mannen hebben een simpel brein. Alles valt in een goede, stoere, mannelijke categorie of een mietjes-categorie. Maar niet alles waar mannen hun neus voor optrekken is terecht. Wij helpen de retroman in u om zijn gevoelige, genuanceerde kant te vinden. Geen dank!

1) Yoga
Yoga wordt voornamelijk beoefend door vrouwen, en het zweverige new age-sfeertje dat errond hangt verbetert het imago niet. Zeker niet voor stoere mannen, die liefst stoere sporten willen doen zodat ze heel stoer gevonden worden door hun vrienden. Maar bekijk het van de positieve kant: je komt heel fitte vrouwen tegen. En je leert beter omgaan met stress en je spieren worden sterker. Want vergis je niet: yoga is niet voor mietjes!

2) Kleine honden
Als mannen voor een hond opteren, willen ze de grote, 'echte' exemplaren, genre boxer, herdershond of (eventueel nog, als het moet) een labrador. Alles dat kleiner is (denk: chihuahua of of Yorkshire terrier) is voor vrouwen en mietjes. Toch valt er wel wat te zeggen voor een kleine hond: hij past gemakkelijker in huis, is gemakkelijker onder controle te houden en hij vertedert alle vrouwen in de buurt.

3) Haar laten rijden
Jouw auto is je trots, daar wil je geen krasje op. Maar altijd zelf rijden is geen oplossing: ten eerste moet je dan altijd bob zijn, en je kan niet zelf op de kaart kijken. Bovendien vergt rijden voor zowel mannen als vrouwen regelmatige oefening: hoe langer je je vriendin of vrouw niet laat rijden, hoe erger het wordt. Bijt door die zure appel heen, en laat haar regelmatig rijden! Tip: bewaar je geduld en aanvaard dat anders niet noodzakelijk slechter is.

4) Knuffelen
Mannen willen seks! Maar vergeet niet dat je daarvoor met twee moet zijn. Knuffelen is de perfecte manier om het pad te effenen. En ja, soms blijft het daarbij, maar dan heb je toch lekker veel affectie gehad, niet?

5) Niet-actiefilms
Ook films zonder (veel) actiescènes kunnen spannend en boeiend zijn. En nee, het hoeven daarom geen plakkerige romantische komedies te zijn. Gewoon, films met inhoud en een verhaal. Scoor extra punten met kennis van alternatieve films.

6) Thee
Koffie is uniseks, maar thee lijkt wel ingepalmd door vrouwen. Terecht: kruidenthee heeft heilzame werkingen en groene thee bevordert je gezondheid. Waarom drinken dan maar zo weinig mannen thee? Willen zij niet profiteren van gezondheidseffecten dan? Gewoon doen, zo af en toe op zondagmiddag. Ook perfect als alternatief voor koffie, met als voordeel dat je er gewoon van kan slapen.

7) De kus op de wang
Bij 'die Franstaligen' is het heel gewoon, maar in het ruwe, Germaanse taalgebied is het een big no-no dat mannen elkaar begroeten. En waarom niet? Gecombineerd met een handdruk is het voor familieleden en dierbare vrienden toch de beste manier om hen hartelijk te begroeten? Mensen die je graag hebt, pak je regelmatig vast, punt. Invoeren die gewoonte!

8) Geen bier drinken
Geen bier of alcohol drinken bij een avondje uit, lijkt voor veel mannen wel heiligschennis. Het is niet 'echt', ze hebben minder 'fun' (denk je) en 'het hoort er gewoon bij'. Denk af en toe ook aan je lichaam en je wagen, en kies ook eens voor een avondje zonder. Plezier maken zit vooral in je hoofd, en met een nuchter brein zie je die 'toffe' dingen ook eens in een ander licht.

9) Shoppen
Serieus: soms moet je toch een nieuwe broek, jas en schoenen nodig? Waarom het dan jezelf moeilijk maken en het opbouwen tot een stressy, negatief moment? Tip: winkel op een rustig moment en ga voor kleren te werk als voor je auto of een grote aankoop: vergelijk en wik en weeg. De gewoonte om het eerste dat past te kopen, zal je ooit zuur opbreken. Omarm het winkelen voor enkele uren per maand.

10) De wc-pot kuisen
Het gras maaien of de auto wassen is 'mannelijker', maar eerlijk: maak jij de wc-pot niet ook vuil? Je bent past een echte man als je ook de vuile werkjes wil opknappen.

11) Thuis blijven voor de kinderen
Kinderen heb je met twee, dus waarom zou zij haar hele carrière moeten opofferen voor de kinderen. Toch niet omdat 'het zo hoort'? Vermits beide partners akkoord gaan, lijkt een beurtrol heel eerlijk.

12) Sjaals
Sjaals zijn niet voor mietjes, maar voor slimme mannen die een verkoudheid willen tegengaan. Echt waar!

13) De weegschaal
Een goed gewicht is van belang om lang en gezond te kunnen leven. Weeg je dus regelmatig, en onderneem actie als de bierbuik of vetrolletjes overmatige proporties beginnen aan te nemen. Niet uit ijdelheid, maar uit gezondheidsoverwegingen.

14) Beautybehandelingen
Er is geen enkele reden waarom je jezelf niet zou verzorgen. Verzorg je huid voor en na een dag in de zon, om rimpels en vroegtijdige verouderingen (of zelfs huidkanker!) tegen te gaan. En tegen stressy kantoorweken is maar één remedie: ontspannen. Door seks, een voetbalmatch of, waarom ook niet, een avondje sauna of een goede massage. (edp)

Als je haar laat rijden, kan jij drinken. Daar al aan gedacht?
Een klein hondje is minder stoer, maar wel superschattig!
Thee is een goed alternatief voor koffie
Ook papa's kunnen thuisblijven voor de kinderen.
Een sjaal is niet voor mietjes.
Hou je gewicht in het oog
Ontspannen en genieten: het mag, ook als man.