20.44 uur: het tijdstip waarop koppel zich kan ontspannen

doorLien Buyckop 22/06/2012

Volgens wetenschappers van de Universiteit van Lancaster is kwart voor negen 's avonds het uur waarop koppels eindelijk samen kunnen genieten. Op dat moment kunnen ze zich in de zetel zetten, gezellig bij elkaar zijn en zich ontspannen.

Psychologen van de Britse universiteit stelden vast dat 20.44 uur het moment is waarop een koppel eindelijk de stress en het werk kunnen loslaten. Want hoewel ze al kunnen neerploffen in de zetel om 20.05 uur, duurt het nog 39 minuten voor alle spanningen weg zijn en ze echt kunnen ontspannen.

Man vs. vrouw
Volgens het onderzoek duurt het vooral bij vrouwen lang voor ze kunnen genieten van hun avond. Als ze thuiskomen van het werk, moeten de meeste ondervraagden namelijk nog zorgen voor het eten en het huishouden.

De mannen daarentegen houden zich veeleer bezig met de kinderen. Zo helpen ze hen bij het huiswerk, maar kunnen ze ook al eens een ontspannend spelletje spelen met hun kroost.

Scheiding
Vanf 20.44 uur kunnen koppels dan eindelijk genieten van elkaar, maar dat duurt meestal niet lang. De meeste koppels brengen slechts 75 minuten in elkaars gezelschap door.

Volgens psychologen is dat gebrek aan qualitytime, samen met moeilijke werkuren en stress, de grootste oorzaak van het hoge aantal breuken en scheidingen.