3 kopjes groene thee per dag helpen afvallen

doorRedactieop 19/11/2008

Dagelijks drie kopjes groene thee per dag drinken, doen je afvallen. Uit onderzoek blijkt dat dit zelfs helpt als je blijft ongezond eten.

Mengeling
Een studie aan de universiteit van Queensland toont aan dat een bepaald merk groene thee je bloeddruk verlaagt en je lichaam helpt suiker te verwerken, waardoor je gaat afvallen. Het gaat over een mengeling van groene thee, pepermunt, druivenpitten en extract van olijfbladeren.

Verbluffende resultaten
De Australische onderzoekers ontdekten dat ratten die veel suiker en vetten eten dubbel zoveel vet rond de taille en een ontzettend hoge bloeddruk hebben. Maar wanneer ze dagelijks thee drinken, verdwijnt het vet aan de taille en daalt hun bloeddruk. Zelfs wanneer de ratten ongezond blijven eten. "Als iemand me had verteld dat je kon afvallen en gezonder worden door zoiets simpel als groene thee met olijfextract te drinken, had ik ze voor gek geklaard. Maar deze resultaten zijn verbluffend", zegt onderzoekster Lindsay Brown.

Vetcellen
Professor Brown zegt dat het drinken van drie kopjes thee per dag hetzelfde effect op mensen kan hebben. De onderzoekers denken dat groene thee zo gezond is omdat het ervoor zorgt dat je vetcellen niet nog meer vet aantrekken, waardoor ze ook niet groter kunnen worden.

Voorgaande studies toonden aan dat groene thee het hongergevoel vermindert, je zin in eten wegneemt, je cholesterol verlaagt en het risico op sommige kankers beperkt. (ep)