3 tips om je haar te stijlen na een duik in het zwembad

doorLien Buyckop 24/07/2012

Na een bezoekje aan het zwembad is het niet altijd mogelijk om je lokken te stijlen zoals je het thuis doet. Vaak heb je geen haardroger bij de hand, en moet je je lokken aan de lucht laten drogen. Maar hoe voorkom je dan een uitgezakt en samengeklit kapsel? Wij geven enkele tips.

1. De scheiding
Een strenge midden- of zijscheiding geven iets extra aan elke 'gewone' haarstijl. Bovendien zorgt deze look ervoor dat elke lok kan drogen, zonder te klitten of neer te hangen.

Als je je lokken zijdelings laat vallen, maak je het best een L-vormige scheiding. Met een T-vormige scheiding krijg je dan weer een middenscheiding.

2. Het product
Gebruik je het best gel of mousse? Dat hangt af van de stijl die je wil bekomen. Als je op zoek bent naar een beweeglijke coupe die golft eens je lokken droog zijn, kies dan voor een mousse. Gel zorgt er dan weer voor dat je de 'natte' look ook 's avonds nog behoudt.

Heb je geen van beide producten in huis? Dan is een conditioner een ideaal vervangmiddel bij het stijlen van je natte lokken.

3. De afwerking
Werk je natte look af door enkele accessoires toe te voegen aan je kapsel. Kies voor een paar opvallende speldjes met een leuke print of een diadeem. Ook een leuke bloem in je haar of een sjaaltje zijn goeie opties.

Breng enkele accessoires dicht bij je scheiding aan, om kortere haartjes op hun plaats te houden. Voor een formelere look kan je ook dichter bij je oren enkele speldjes aanbrengen. Zo blijft alle lokken mooi glad en op hun plaats liggen.