3 wetenschappelijk onderbouwde tips om beter te worden in bed

doorRedactieop 03/04/2017

Hoelang duurt de gemiddelde vrijpartij, doet de grootte van de penis er echt toe en hoeveel keer per week vrijen mensen gemiddeld. Er zijn seksonderzoeken genoeg, maar vaak focussen die zich niet op hoe je meer plezier beleeft tussen de lakens. Toch hebben onderzoekers zich hier wel degelijk over gebogen. 3 opvallende conclusies.

1. Word stoned
Uit een klein, maar nauwkeurig onderzoek van New York University, blijkt dat een jointje smoren voor een vrijpartij tot een beter orgasme leidt en tot minder spijt achteraf. De proefpersonen moesten één avond dronken worden en seks hebben en één avond wiet roken en vrijen. De marihuana leidde tot extra gevoeligheid, terwijl de alcohol net het tegenovergestelde effect had.

2. Geef je partner het gevoel speciaal te zijn
Het klinkt logisch, maar het klopt ook daadwerkelijk dat wie genoeg aandacht besteedt aan zijn of haar partner, meer plezier beleeft tussen de lakens. Dat blijkt uit een recente studie uit Israël. Volgens de onderzoekers komt dat simpelweg doordat je partner je als aantrekkelijk beschouwt als je hem of haar het gevoel geeft speciaal te zijn.

3. Goede seks kost tijd en moeite
Koppels die beseffen dat ze moeite en tijd moet stoppen in hun seksleven, hebben een beter seksleven. Dat zeggen professoren aan de universiteit van Toronto. In het begin van een relatie stop je automatisch energie in het ontdekken van wat de ander graag heeft en wat niet en houd je hier ook rekening mee. Maar na een tijdje beginnen veel mensen te slabakken zeggen de onderzoekers en dat mag je niet laten gebeuren. Blijf moeite in je seksleven steken.