5 redenen om zo snel mogelijk een sportmaatje te zoeken

doorSophie Vereyckenop 08/05/2016

Met het stralende zonnetje in onze nek, halen we massaal weer onze sportplannen boven. Of je nu begint met start to run, een hippe workout als barre of gewoon old school naar de fitness gaat, één ding zou je zeker moeten doen: een sportmaatje zoeken!

Maak je maar geen zorgen als je sportmaatje een betere conditie heeft dan jij. Door met iemand te sporten die verder staat, zal je jezelf net harder pushen, waardoor je sneller resultaat ziet. Dat wordt onderschreven door een studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift "Annals of Behavioral Medicine", waarbij vrouwen die verteld werden dat eerder stoppen de prestaties van hun sportbuddy zou verminderen, ook zelf beter presteerden.

Een partner zorgt ervoor dat je meer gemotiveerd bent, dat beweert ook Rbecca Goldstein, zelf ex-atleet en klinisch directeur van het Professional Physical Therapy centrum in New York. "Door samen te sporten ben je minder bezig met hoe lang of snel je loopt sport. Bovendien helpt het om ook te gaan als je zelf echt geen zin hebt". Ook helpt het om elkaar te blijven uitdagen en als er iets gebeurt ben je ook steeds met twee.

Hoe verleidelijk dat happy hour ook klinkt, als je plannen hebt om samen op een yogamatje te gaan staan, dan is het niet zo beleefd om last minute afzeggen.

Samen met een vriend of vriendin sporten is de ideale manier om nieuwe dingen te proberen. Wedden dat jullie allebei al ervaring hebben in andere sporten? Ben jij een echte yogini? Help je maatje dan om de neerwaarts kijkende hond te perfectioneren. Volgende keer kan zij jou dan misschien eens tonen hoe je nu precies met gewichten kan trainen.

Ga je sporten met je liefste? Dan wordt niet alleen jullie conditie er beter van, maar ook je relatie. "De sterkste relaties worden gebouwd op gezamenlijke routines en doelen. Bovendien kunnen jullie successen met elkaar delen, en dat helpt om de band sterker te maken," legt Shane Allen, personal trainer uit.