5 redenen waarom je morgen je bed wél moet opdekken

doorSophie Vereyckenop 20/04/2016

Ben jij ook je bed uitgerold en direct richting badkamer gestrompeld? Liggen die lakens er op dit moment nog steeds in een verfrommeld hoopje bij? Wij geven je alvast vijf redenen om het morgen anders aan te pakken en je bed wel op te dekken.

Goed begonnen is half gewonnen, en door je bed op te dekken start je je dag met een positieve noot. Je hebt immers meteen al één taakje volbracht, en dat geeft je een productief gevoel. Laat de rest van die dag maar komen!

En een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Wedden dat je meteen meer rust ervaart als je lakens er netjes bijliggen? Bovendien kan er zo geen stof onder de lakens of - wanneer je je lakens wat openvouwt - ben je huisstofmijt te snel af.

Volgens onderzoek van National Sleep Foundation slaap je beter in een kamer die schoon en opgeruimd is. En uiteraard is een opgemaakt bed dan onmisbaar.

Want je beddengoed blijft langer mooi. Hoe beter je je lakens opdekt (goed strak trekken en onder de matras instoppen) hoe langer ze mooi en kreukvrij blijven.

Je hebt toch niet voor niets dat geld uitgegeven aan een leuke bedovertrek? Zorg er dan voor dat die gezien wordt, in plaats van verfrommeld op een hoopje te liggen. Daar word je zelf ook weer blij van.