6 bizarre plekjes waar je parfum moet spuiten

doorValérie Wautersop 12/07/2015

Of je nu een vast parfum hebt waar je bij zweert, of meer van afwisseling houdt: uiteindelijk streven we er allemaal naar om ons parfum de hele dag te laten houden.

Vaak doen we dat door te overcompenseren, en wat meer parfum te spuiten op de gekende plekjes: polsen en sleutelbeenderen. Niets mis mee, al zijn er ook minder gekende plekjes op je lichaam waar je best even met de parfumfles langsgaat. Plekjes die net als je polsen en sleutelbeenderen sneller opwarmen, en zo je parfum beter helpen verspreiden gedurende de dag.

1. Je haar
Geloof het of niet, maar je haar is het ideale medium om een heerlijke geur te helpen verspreiden. Let er wel op dat je niet rechtstreeks op je lokken spuit (de alcohol in parfum droogt je haar immers uit!). Spray in plaats daarvan op je haarborstel, en trek deze door je haar.

2. Achter je oren
Net als je polsen is het gebied achter je oren een ideale plek voor parfum, omdat je aders daar het dichtst tegen de huid liggen, waardoor er meer warmte wordt geproduceerd.

3. Op je rug
Het lijkt misschien vreemd, maar volgens geurexpert Chandler Burr is je rug ideaal om parfum op aan te brengen. "Je rug is de ideale plek, omdat hij gedurende de hele dag een geurtje zal afgeven, zonder te sterk te ruiken."

4. Langs de binnenkant van je ellebogen
Net zoals je polsen en oren weer een plekje op je lichaam waar je aders meer aan de oppervlakte liggen. Voor maximaal resultaat zorg je ervoor dat je huid goed gehydrateerd is voor je je parfum aanbrengt.

5. Achter je knieën
Door parfum aan te brengen op het onderste deel van je lichaam zorg je ervoor dat je ook later op de dag nog een heerlijk geurtje zult verspreiden.

6. Navel
De meest vreemde plek van allemaal, maar actrice Liv Tyler zweert bij enkele druppels parfum in haar navel voor een optimaal resultaat.