7 gezondheidsvoordelen van kaneel en honing in je thee

doorNina Dillenop 25/03/2015

Til het niveau van je tas thee de hoogte in door er honing en kaneel aan toe te voegen. Niet alleen erg lekker, je krijgt er naast de smaak ook nog deze 7 gezondheidsvoordelen bij.

Immuniteitsboost
Thee is hoedanook een verstandig drankje bij een sluimerend hoestje of een nakende verkoudheid. Combineer kaneel met honing in je warme kop, en jouw natuurlijke afweersysteem schakelt een versnelling hoger. Kaneel bezit antibacteriële eigenschappen die veel ademhalings- en darminfecties kunnen tegengaan. Honing bestrijdt dan weer de groei van bacteriën die onder meer verkoudheid en griep veroorzaken.

Cholesterolverlagend
Als je op regelmatige basis honing en kaneel in kleine dosissen consumeert, kan je de hoeveelheden slechte cholesterol in je lijf verlagen. De combinatie van de twee ingrediënten gaat verstopte aders te lijf, waarmee het risico op een hartaanval verkleint. In combinatie met een gezonde levensstijl, uiteraard, wonderen hoef je ook niet uit het niets te verwachten.

Natuurlijk middel tegen blaasontsteking
Niets zo vervelend als een blaasontstekiung, maar voor je naar de apotheek rent kan je het eerst zelf proberen verhelpen met... inderdaad, een honing-kaneelcombinatie. Beide voedingsmiddelen bezitten antibacteriële eigenschappen die een blaasonsteking de kop kunnen indrukken.

Snelle hoestremedie
De gedroomde combinatie van honing en kaneel werkt efficiënt als een natuurlijk middel tegen een vervelende hoest. Slijmen raken opgelost als je beiden mee in je tas thee dropt, waardoor je hoest ook vermindert.

Gebalanceerde bloedsuikerspiegel
Kaneel en honing op het menu zetten helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Kaneel houdt het insulineniveau in het bloed onder controle. Het voordeel van zo'n evenwichtige bloedsuikerspiegel is dat je minder trek hebt in vette en zoete dingen, en ook de kans om diabetes te ontwikkelen neemt af.

Help je spijsvertering een handje
Een kaneel-honingcombinatie verwijdert gifstoffen uit de dikke darm. Honing bezit eigenschappen die de darmflora ten goede komt, doordat het zoete goedje vrije radicalen stopt. Kaneel helpt geruisloos, doordat het kruid ervoor zorgt dat er minder gasvorming in de darmen is.

SOS slechte adem
Niet zo gek dat er kauwgom met kaneelsmaak op de markt is, want kaneel en honing helpen tegen een slechte adem. Ook voor dit lichamelijke ongemak komen de antibacteriële eigenschappen van beide voedinsgmiddelen van pas. De geurtjes na het eten van ui en look die wel eens durven ontstaan, kan je snel bestrijden met de honing-kaneelcombinatie.

Geen theedrinker? Smokkel wat honing en kaneel in je smoothies, yoghurt of op een sneetje brood. Even lekker en evenveel voordelen.