7 'ongewone' redenen om te scheiden

doorElke De Pourcqop 20/04/2012

Een scheiding valt meestal terug te brengen tot een aantal categoriën: 'onverzoenbare verschillen', 'onherstelbare ontwrichting', ontrouw, mishandeling of gewoonweg uit elkaar gegroeid. Maar sommige mensen hebben een ietwat ongewone reden om te scheiden. Bijvoorbeeld:

1) Omdat hij een mama's kindje is

Klinkt dat niet bekend is de oren? Zijn mama is type moederkloek en hij vindt haar de beste van de wereld. De meeste vrouwen houden het op geërgerd gezucht of een dramatisch: 'Er is maar plaats voor één vrouw in dit huis'.

Een Italiaanse vrouw maakte er korte metten mee: manlief kon zijn mama zo moeilijk missen dat hij haar meenam op huwelijksreis. Drie weken later waren ze gescheiden.

2) Omdat hij te proper is

Smetvrees is een psychologische aandoening waarbij men obsessief schoonmaakt en absurde hygiënische voorwaarden aanhoudt. Een Duitse vrouw had veel geduld met haar op poetsen verzotte echtgenoot'. Na vijftien jaar kon ze het niet meer aan, en in april 2009 vroeg ze de scheiding aan.

De druppel? Toen hij een muur in het huis liet wegbreken en weer opbouwen 'omdat deze vuil was'.

3) Omdat ze gelogen heeft

Een leugentje voor bestwil tijdens een date, waarom niet? Maar op een gegeven moment moet je opbiechten... Zoals de Amerikaanse die gelogen had over haar leeftijd. 24 zei ze, terwijl ze dertig was. Haar man ontdekte de leugen na tien jaar huwelijk en vroeg in 2007 de scheiding aan.

4) Omdat de vogel het zegt

Leuk, zo'n pratende vogel als huisdier. Tot hij woorden en zinsnedes herhaalt die jij hem niet geleerd hebt, zoals 'scheiding' of 'wees geduldig'. De Amerikaanse eigenares van de vogel vermoedde ontrouw bij haar partner en vroeg de scheiding aan.


5) Omdat zijn penis fake was


Wat doe je als man als je je schaamt over je (te kleine) penis? Penisverlenging? Eerlijk over praten? Nee, deze Rus koos voor een penisprothese. Toen die afbrak tijdens een potje seks, brak meteen ook het huwelijk: zijn vrouw had genoeg van het geknoei in bed en vroeg de scheiding aan in 2008.

6) Omdat ze vreemdging... 60 jaar geleden

Ontrouw slaat diepe wonden, vraag maar aan een Italiaanse man. Toen hij erachter kwam dat zijn vrouw in 1940 een affaire had gehad, vroeg hij de scheiding aan. Hij was 99 en zij 96, het maakte hen de oudste gescheidenen ter wereld.

7) Omdat er te weinig seks was

Seks hoort volgens de wet nog altijd bij het huwelijk. Twintig jaar en veel te weinig bedpleziertjes later, besloot een Franse vrouw dat het genoeg was geweest. Ze beriep zich op 'te weinig seks' als basis voor de scheiding. De rechter ging akkoord, en kende haar zelfs een schadevergoeding toe.