7 op 10 Belgen fantaseren over seks met olympische atletes

doorLien Buyckop 09/08/2012
Waar mannen van houden: strakke, atletische vrouwenlichamen (Adonia Steryiou uit Griekenland)

Als ze naar de olympische atlete(n)(s) op televisie kijken, dan fantaseren heel wat Belgen over seks. Verrassend genoeg zijn het vooral de mannen die niet zozeer voor de sport op zich kijken. Bijna zeven op de tien mannen (68 procent) dromen namelijk weg bij het zien van de aantrekkelijke, strakke en atletische vrouwenlichamen op de Spelen.

Van de Belgische vrouwen fantaseert daarentegen slechts de helft (48 procent) over seks met de olympische atleten. Hun voorkeur gaat uit naar de gespierde bovenlichamen en de brede borstkassen van de zwemmers.

Uithoudingsvermogen
Waarom de Belgische vrouwen fantaseren, is duidelijk. 60 procent van hen denkt namelijk dat de atleten betere minnaars zijn, omdat ze een groter uithoudingsvermogen hebben.

De meerderheid van de Belgische mannen is het daar echter niet mee eens. 57 procent denkt veeleer dat de atletes al hun krachten verliezen aan het sporten, waardoor ze minder goed presteren in bed.

Seks voor de wedstrijd?
Verder bleek ook nog dat de meeste Belgische mannen geen probleem hebben met seks voor een match of belangrijke, intensieve prestatie. Slechts 38,5 procent van de Belgische mannen wil in dat geval geen seks.

Opmerkelijk is dat de Fransen veel meer vastberaden zijn op dit vlak: bij hen heeft maar liefst 98,7 procent van de mannen geen seks voor een belangrijke match.

De resultaten komen uit een onderzoek van C-date, één van de grootste 'casual dating'-sites ter wereld. Zij ondervroegen in totaal 32.290 respondenten in Europa en Brazilië.

Vrouwen verkiezen de brede borstkas van zwemmers zoals Tom Daley
Het strakke lichaam van Olympisch kampioene op de 200 meter Allyson Felix