7 tips om een sexy foto van jezelf te nemen

doorLien Buyckop 27/07/2012

De laatste tijd posten steeds meer celebs zelfgenomen foto's op Twitter, waarop ze er stuk voor stuk geweldig uitzien. Nochtans is het helemaal niet zo simpel om jezelf in een goede pose te fotograferen. Maar met de tips van modefotografe Alexa Miller kan jij het binnenkort ook!

1. Fotografeer van op schouderhoogte
Of je nu een fototoestel of smartphone vasthoudt, je wil niet je arm zichtbaar is. Hou het toestel daarom van je weg, ongeveer op schouderniveau. Draai je lichaam naar de camera toe en duw je andere schouder naar voren. Vervolgens hou je de arm die de camera vasthoudt uit beeld.

2. Volg de regel van drie
Heel wat professionals maken gebruik van dit 'geheimpje'. Begin door de foto in je hoofd in drie te delen. Jezelf plaats je niet in het midden, maar in het eerste 1/3 of 2/3 van de foto. Dat maakt het plaatje interessanter.

3. Zorg voor een achtergrond
Op een prachtig strand? Fotografeer dan ook het water achter je. Op een cool concert? Zet het podium dan op de achtergrond. Net zoals de regel van drie, maakt ook een omgeving de foto interessanter. En dan zullen anderen er natuurlijk langer en beter naar kijken...

4. Kantel je hoofd
Mensen zien er gewoonlijk beter uit als ze niet recht in de camera kijken. Het is beter om een lichte draai of hoek te maken met je hoofd. De beste pose? Kantel je hoofd een beetje naar beneden en richt je ogen omhoog, in de richting van de camera.

Kim Kardashian met één van haar vriendinnen
Rihanna

5. Draai je lichaam
Als je je volledige lichaam in het plaatje wil, kantel dan altijd je heupen. Ga met één been ook op de tippen van je tenen staan of krul je lichaam, zodat je niet helemaal in balans staat. Dat maakt je namelijk slanker én sexyer.

6. Denk verder
Je hoofd moet niet noodzakelijk op de foto staan om sexy te zijn. Het bewijs: de foto van Heidi Klum die je hiernaast ziet. Wil jij ook zo'n strandfoto? Vergeet dan niet om net zoals Heidi je benen te buigen. Dat maakt je buik platter en voorkomt een vervormd beeld van je benen. Probeer ook eens om je heupen lichtjes op te tillen naar de zijkant.

7. Let op het licht
Wil je buiten een foto nemen? Doe dat dan niet tussen 11 uur 's morgens en 13 uur 's middags. Rond het middaguur schijnt de zon erg hard, waardoor al je kleine tekortkomingen in de verf worden gezet. Het beste licht vind je 's morgens of bij zonsondergang. Door die oranje gloed ziet alles er beter uit.

Heidi Klum