Afslanken met een parfum?

doorLynn Formesynop 31/07/2012

Met meer dan 6.000 dames op de wachtlijst belooft het allereerste afslankparfum op de markt al meteen een rage te worden. Vermageren door een geurtje te verstuiven? "Yeah right", is alvast onze eerste gedachte. Eens kijken wat het cijfermateriaal van de testfases te zeggen heeft.

Er zijn al ontelbaar veel producten op de markt die je gewichtsverlies of strakkere billen en buiken garanderen. Nu wordt deze lange rij angevuld met 's werelds eerste afslankende parfum. Het kreeg de naam 'Prends-moi' met zich mee en werd ontwikkeld door Velds in samenwerking met het Franse parfumhuis Robertet.

"Vermageren met plezier"
De slogan van het parfum is 'mincir de plaisir', vrolijk afslanken met andere woorden. De makers stellen dat ze zich gebaseerd hebben op aromatherapeutisch en neurocosmetisch onderzoek.

'Prends-moi' zou ingrediënten bevatten die B-endorfines loslaten in de huid en een 'plezierboodschap' naar de hersenen sturen die je nood om te overeten en te snoepen zou afremmen. "Een 'Slimming Complex' op basis van cafeïne, carnitine en spirulina activeert twee enzymen die de sleutel zijn tot vetafbraak (lipolyse)", klinkt het. Qua geur mag je mandarijn, bergamot en grapefruit verwachten.

Getest
Uit een testfase van 28 dagen, uitgevoerd door BIO-EC bij vrouwen tussen 18 en 70 die niet aan het diëten waren, blijkt dat 73 procent van de dames oprecht genoot van het parfum en dat 75 procent bovendien ook geen zin of nood meer had om te snoepen.

De bedoeling is het parfum 's morgens te spuiten en doorheen te dag te gebruiken wanneer de nood om te snacken het grootst is. Daarnaast kan je het ook twee keer per dag lichtjes inmasseren op de zones die jij wilt aanpakken. Het zou helpen bij het afslanken en vormen van de contouren.

Prends-moi