Arm aanraken is beste manier om man te verleiden

doorRedactieop 29/01/2011

Het geheim van succesvol flirten is niet met je ogen knipperen, met je haar spelen of zijn grappen te lachen. Psychologen ontdekten dat je de interesse van een man het snelst wekt door zacht zijn arm aan te raken.

Streling

De onderzoekers leidden een 20-jarige, gemiddeld aantrekkelijke vrouw op om 64 mannelijke singles te benaderen in een café. Ze vroeg hen haar te helpen een sleutel aan een sleutelbos te hangen. Bij de helft van de ontmoetingen streelde de vrouw de voorarm van de man gedurende een tot twee seconden voordat ze hem bedankte en terug naar haar tafel ging. Een derde van degenen die aangeraakt werden, begonnen een conversatie met de vrouw. Dat was slechts 16 procent van de singles die geen lichamelijk contact hadden.

Ook bij vrouwen

Professor Nicolas Gueguen: "Verschillende onderzoekers ontdekten dat kort lichamelijk contact de kans op instemming verhoogt." Maar dit werkt ook in de andere richting, uit eerder onderzoek van Gueguen blijkt dat dames meer kans hebben te dansen met een man als ze licht aangeraakt werden aan hun arm. (ep)