Azalea's leveren recordbedrag op voor Kom op tegen Kanker

doorRedactieop 21/09/2014
Een vuist maken tegen kanker kan ook digitaal.

Kom op tegen Kanker heeft de twintigste editie van het Plantjesweekend afgesloten met een verkoop van 279.240 azalea's. Hiermee is het record verpulverd van vorig jaar, toen 264.640 plantjes werden verkocht. Dat maakte de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) bekend.

"Tijdens een jubileumeditie je beste verkoop ooit optekenen, dat is natuurlijk geweldig", aldus campagneleider Marc Michils. Hij dankt alle Vlamingen die een plantje kochten, maar ook en vooral "de duizenden verkopers die in bijna 250 gemeenten uren- of dagenlang azalea's aan de man gebracht hebben." Onder hen waren enkele acteurs van de tv-serie 'Thuis' en weerman Frank Deboosere.

De traditionele plantjesverkoop werd dit jaar voor het eerst aangevuld met de verkoop van digitale azalea's. Die worden nog tot het einde van de maand te koop aangeboden via www.komoptegenkanker.be.

De opbrengst van de actie zal vooral gebruikt worden voor steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten, waaronder palliatieve zorg, lotgenotengroepen, vrijwilligers in ziekenhuizen en de Kankerlijn. Voor kinderen en jongeren met kanker worden speciale activiteiten opgezet.