Beautytips van de schoonheidsspecialiste van de sterren

doorTine Kintaertop 08/07/2016

Serums, facial oils, cleansers... Wat moet je nu eigenlijk gebruiken en wanneer? Vanda Serrador, schoonheidsspecialiste van de sterren, vertelt het ons. En ze deelt meteen ook haar allerbeste beautytip.

Vanda Serrador is een geliefd gezicht in de wereld der sterren. Als specialiste in gezichts- en lichaamsverzorging verzamelde ze doorheen de jaren een trouwe schare fans. Haar technieken ontwikkelde ze zelf, uit noodzaak: op haar 17e kwam ze in een auto-ongeluk terecht die de helft van haar gezicht achterliet met littekens en verlammingsverschijnselen. Al is daar vandaag niets meer van te zien; Vanda heeft zowat de mooiste, glowy huid die we ooit al gezien hebben. Laat dus maar komen, die beautytips!

Welke producten heb je nu wél en net niet nodig. Vanda legt ons uit hoe de ideale beautyroutine eruit ziet.

"Wel, de eerste stap is meteen ook de belangrijkste. Een goede cleanser die al je make-uprestjes verwijdert, is onontbeerlijk. Je huid niet wassen voor het slapengaan is wat mij betreft de grootste schoonheidsfout die je kan maken, naast te veel in de zon zitten. Bekijk het zo: je huid kan je vergelijken met een stuk land. Als je wil zaaien, maak je ook eerst de aarde 'schoon'. Je kweekt toch ook geen planten over elkaar? En zelfs als je geen make-up gedragen hebt, mag je deze stap niet overslaan. Onderschat de kracht van vervuiling niet!"

"Vervolgens gebruik je best een toner, die je poriën zal klaarmaken voor de volgende stappen. Breng aan op een watje en ga er even mee over je gezicht, meer houdt het niet in. Daarna kan je een serum gebruiken, maar zelf ben ik meer fan van een goede facial oil, die je huid pas echt een diepe verzorging en voeding zal geven. Ik raad aan om het in te masseren, en dan af te sluiten met een goede vochtinbrengende crème. Die vormt dan een mooie beschermende barrière tussen jouw huid en de omgeving."

En dat masseren, dat doe je niet op eender welke manier. Vanda ontwikkelde een hele routine.

"Ik werk al jaren met een facial massage die ik zelf ontwikkeld heb. Die is ontwikkeld om heel je gezicht te trainen, niet enkel de oppervlakkige huid. En geloof me, het werkt écht; het is een van de methodes die me hielpen om mijn verlammingsverschijnselen in te perken. Speciaal voor The Body Shop, die me aanstelden als hun experte in huidverzorging, heb ik nu filmpjes gemaakt waarin ik die massages toon. Het hoeft echt niet lang te duren, en je hoeft niet iedere keer alle stappen te doen. Vijf minuutjes 's ochtends en tien minuutjes 's avonds is bijvoorbeeld al genoeg."

Hieronder toont Vanda haar Facial Yoga Massage, uitgevoerd met een massager. Je kan echter ook perfect twee vingers gebruiken:

Om te bepalen welke producten precies voor ons geschikt zijn, moet je volgens Vanda voortdurend naar je huid kijken.

"Er is enorm veel keuze op de markt, en niet alle producten zijn voor jou geschikt. En dat een crème vorig jaar voor jou gewerkt heeft, wil ook niet zeggen dat die nu hetzelfde effect zal hebben. Onze huid is voortdurend in verandering, en het is belangrijk om regelmatig eens na te denken over wat je huid op dat moment precies nodig heeft. Je hoeft geen zware dagcrème te gebruiken als je huid op dat moment last heeft van acne bijvoorbeeld. Gebruik alleen wat je nodig hebt."

"Zo ben ik ook een grote fan van multimasken, wat zeker een aanrader is voor personen met een gemengde huid. Maskers in vloeibare vorm kan je heel gericht aanbrengen, en je hoeft niet op elke zone hetzelfde masker aan te brengen. Breng op de plekken met veel onzuiverheden bijvoorbeeld een masker met houtskool en tea tree aan, maar op de droge zones dan weer een voedend masker."

Vanda geeft ook nog een laatste tip:

"Bescherm jezelf tegen stress. Ikzelf ben geboren in Afrika en leerde pas wat stress was toen ik naar Europa kwam. Het is een Westerse ziekte die heel verwoestend is voor je huid. Neem tijd voor jezelf en vorm je eigen regels in deze wereld, in plaats van het tempo van anderen te leven. Je huid zal je dankbaar zijn."