Belangrijker dan eigen outfit: een trendy geklede dochter

doorLien Buyckop 31/07/2012

David Beckham maakte recent nog het grapje dat hij zal moeten blijven werken om de kleerkast van dochter Harper te financieren. Maar niet alleen vrouwlief Victoria geeft een pak geld uit aan de kleren van haar jongste, ook andere vrouwen volgen dat voorbeeld. Maar liefst 94 procent van de vrouwen besteedt zelfs meer aan kinderkleren dan aan haar eigen garderobe.

Eén op de drie mama's is zelfs bereid om 100 pond (of zo'n 128 euro) uit te geven aan één kledingstuk voor haar zoon of dochter, zelfs al beseft ze maar al te goed dat hij of zij er snel zal uitgroeien.

Ter vergelijking: mama's willen per jaar in totaal slecht 200 pond (of zo'n 256 euro) uitgeven aan hun eigen kleren. Bovendien voelt bijna de helft van de mama's (46 procent) zich schuldig als ze kleren voor zichzelf kopen. Dat blijkt uit een nieuwe Britse enquête.

Harper Seven
Nadat ze recent nog verkozen werd als meest stijlvolle celebkind, is het geen verrassing dat 15 procent van de mama's probeert om haar eigen kind de stijl van Harper Seven Beckham aan te meten.

Daarvoor gaat 47 procent van de 1.000 ondervraagde mama's tussen 18 en 55 jaar minstens één keer per week shoppen voor haar kind(eren). Op die manier willen ze er zeker van zijn dat hij of zij de laatste trends draagt.

Victoria Beckham en haar stijlvolle dochter Harper Seven

"De markt voor trendy designerkleren voor kinderen is de laatste jaren enorm gestegen, met een groter aanbod dan ooit tevoren", zegt Paul Lancaster van het Lakeside Shopping Centre, dat de enquête uitvoerde. "Dat is zeker het gevolg van de populaire celebcultuur, met vele mama's die geïnspireerd worden door Katie Holmes en Victoria Beckham."

Prijskaartje
Maar aan die designerkleren hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast, waar Victoria en Katie zich niet druk om hoeven te maken. Maar voor 'gewone' mama's zijn de uitgaven wel erg hoog. Zo gaf 34 procent aan dat ze jaarlijks 200 à 400 pond (of 256 à 512 euro) uitgeven aan de kleren van hun kind, terwijl het bij 25 procent zelfs om 400 à 600 pond (of 512 à 786 euro) gaat.

Als het echter van de papa's afhing, dan zou er geld bespaard worden door kleren voor de kinderen te kopen in goedkopere winkels (30 procent) of door enkel afgeprijsde artikelen te kopen (25 procent). Maar dat is natuurlijk buiten de mama's gerekend...

De tien stijlvolste celebkinderen / grootste inspiratiebronnen
1. Harper Seven (Victoria en David Beckham)
2. Holly Rose (Amanda Holden)
3. Blue Ivy (Beyoncé en Jay-Z)
4. Aoife Belle (Una Healy)
5. Mason Dash (Kourtney Kardashian en Scott Disick)
6. Suri (Katie Holmes en Tom Cruise)
7. Astala (Peaches Geldof)
8. Ava Klass (Myleene Klass)
9. Ethan (Dannii Minogue)
10. Kai Rooney (Coleen en Wayne Rooney)

Katie Holmes en stijlvolle dochter Suri
Ook Mason ontsnapt niet aan de stijlvolle keuzes van mama Kourtney Kardashian