Biofeedback-therapie

doorRedactieop 09/05/2012

Kwakzalvers genoeg in het circuit van de alternatieve therapieën. Daarom onderwierp proefkonijn Grete zich aan een objectieve computerscan van biofeedback. Het verslag van een driedimensionale doorlichting.

Wat is het?
Biofeedback, bioresonantie of quantumfeedback, het is allemaal een beetje hetzelfde. De therapie gaat ervan uit dat ons lichaam een en al energie is en dat elke cel daardoor trilt. Virussen, psychische problemen, voedingstekorten of andere stressfactoren kunnen die energie verstoren, waardoor organen niet meer goed functioneren. Met een SCIOINDIGO-toestel worden via hoofd-, enkel- en polsbandjes een heleboel lichaamssignalen gemeten, zoals spierspanning, huidgeleiding, temperatuur, hartritme, ademhaling... Het toestel maakt zo een analyse van de verstoorde items en hun onderlinge relaties. De desbetreffende organen kunnen ook meteen behandeld worden door de frequenties ervan te stimuleren met elektromagnetische signalen.

De basis voor het toestel werd gelegd door kwantumfysicus en elektronica-ingenieur Bill Nelson, die in de jaren '70 aan het navigatieprogramma van Apollo 13 meewerkte. Hiermee konden astronauten in de ruimte behandeld worden. Het toestel scant gigantisch veel parameters: vitaminetekort, allergieën en voedselintolerantie, fysieke klachten, bacteriën en virussen, stralingsgevoeligheden, mentale of emotionele gevoeligheden, blokkades in meridianen en chakra's... Noem maar op. Op die manier krijg je op een snelle, eenvoudige en pijnloze manier inzicht in je persoonlijke gezondheidssituatie op fysiek, mentaal en emotioneel gebied - ook zonder specifieke klacht. Vooral bij kinderen die nog niet mondig zijn om te zeggen wat ze voelen, is dit een oplossing om antwoorden te krijgen. Het toont bovendien op een objectieve manier dat gedachten en gevoelens de fysieke gezondheid sterk kunnen beïnvloeden.

Voor wie is het?
Voor iedereen kan het nuttig zijn inzicht te krijgen in de lichamelijke en mentale situatie. Zelfs zonder klachten kan je hiermee ziektes in een vroeg stadium opsporen. Enkel mensen met een pacemaker mogen het niet en zwangere vrouwen moeten een speciaal programma krijgen.

Hoeveel sessies heb je nodig?
Tijdens de eerste sessie biofeedback worden al trillingen naar de verstoorde cellen gestuurd om de onbalans te corrigeren. De reactie die dat teweegbrengt, zou nog drie maanden doorwerken. Al naargelang de aard en ernst van het probleem, zijn meerdere sessies nodig om op te bouwen.

Proefkonijn Grete Flies: "Het is bijna ongeloofwaardig dat je na een paar minuutjes zo'n nauwkeurige analyse van je hele zijn krijgt. En aangezien fysica voor mij nog steeds Chinees is, blijf ik het een vreemde methode vinden. Maar het zijn objectieve gegevens, dus ik moet ze misschien wel geloven. Ze manen me aan tot actie, dus ik ben van plan die ook te ondernemen. Na 24 uur heb ik nog geen spectaculaire veranderingen gemerkt, maar misschien moet ik - na het aanpassen van mijn levensstijl - nog eens een bezoekje brengen aan Sophia en SCIO."

Waar vind je een goede therapeut?
Al googelend vind je coaches die biofeeback aanbieden. Als hij een certificaat kan voorleggen (vb. van Quantum Tech), heb je een bewijs dat de therapeut weet waar hij mee bezig is.

Praktisch
Sophia Moens heeft haar eigen praktijk ZenScan en is verbonden aan de groepspraktijk Back & White.

- ZenScan, Bioresonantie & Holistisch Therapiecentrum, Tuinlaans 60, 9111 Belsele, 0476/29.82.22, www.zenscan.be.
- Back & White, praktijk voor holistische geneeskunde, Molenstraat 87, 9140 Tielrode, 0478/92.62.11, www.backandwhite.be.
- Een sessie duurt anderhalf uur en kost tussen € 70 en € 100.

Door Grete Flies
Goed Gevoel, maart 2012