Citroenwater: dieetwonder of complete onzin?

doorTine Kintaertop 30/01/2015

Als we celebrities als Gwyneth Paltrow mogen geloven, moeten we dringend heet citroenwater beginnen drinken om ons overgewicht te bestrijden. Maar is het warme drankje waar ze bij zweren écht het wondermiddel om gewicht te verliezen? Of maakt Hollywood ons gewoon iets wijs?

We helpen de mythe maar meteen de wereld uit: heet water met wat citroen erin zal weinig doen om je vetrolletjes weg te werken. Er zit niets in dat effectief vetcellen bestrijdt.

Maar dat wil niet zeggen dat het drankje niet het proberen waard is. "Als het een andere calorierijke drank vol suiker vervangt, is citroenwater helemaal niet slecht", aldus voedingsexperte Alissa Rumsey tegen Women's Health. "Het water houdt je gehydrateerd en je metabolisme in stand. "Wie geen fan is van klaar water, kan het misschien met een vleugje citroensmaak erin wél verdragen. Op die manier kan het best helpen om af te vallen."

Citroenwater zal op korte termijn ook helpen om een opgeblazen gevoel weg te werken. Wie daarentegen last heeft van brandend maagzuur en reflux, blijft beter weg van citroen; het zal je symptomen alleen maar verergeren.