Cola in je haar en aambeienzalf: werken deze bizarre sterrentrucjes echt?

doorTine Kintaertop 26/03/2015

Als het op celebs aankomt, is geen bizarre behandeling te veel om hun jeugdige uiterlijk zo lang mogelijk te behouden. Maar werken deze trucjes eigenlijk wel? Van aambeienzalf tot kattenbakvulling: wij vertellen welke je zelf kan proberen, en welke klinkklare onzin zijn.

1. Cola door je haar
Topmodel Suki Waterhouse gaf onlangs een interessant antwoord op de vraag hoe ze dat geweldige net-van-het-strand-kapsel krijgt. "Mijn haar is plat en futloos als ik het gewassen heb, maar als ik er Coca-Cola doorgiet, krijgt het meteen meer volume, textuur en krullen."

Het verdict: Cola kan inderdaad helpen om je haar wat leven te geven. Het drankje laat je haarschubben samentrekken, waardoor de natuurlijke krul versterkt wordt. Er zit dus wat in, al moet je de geur en het kleverige gevoel bij het uitspoelen er wel bijnemen. Ook niet aan te raden voor gekleurd haar, aangezien het goedje de verf afbreekt.

2. Klei eten
Actrice Shailene Woodley - bekend van de Divergent-films - zweert bij het eten van klei om bacterieën en zware metalen uit het lichaam te verwijderen.

Het verdict: klei kan inderdaad helpen om giftige stoffen te verwijderen, maar dat is hoogstwaarschijnlijk niet nodig. Je lichaam is best in staat om overtollige stoffen af te breken, dus hoef je die klei niet naar binnen te werken.

3. Oil pulling
Oil pulling, waarbij je een soeplepel olie voor minstens tien minuten in je mond laat zitten, is een van Gwyneth Paltrows favoriete trucjes. Het zou goed zijn voor je mond en tanden, en giftige stoffen wegtrekken.

Het verdict: de voordelen wegen eigenlijk niet op tegen de nadelen. Tanden poetsen, mondwater en flossen geeft je heel wat minder risico op verlies van smaak en overmatige dorst.

4. Ruik eens aan pompelmoesolie
Jennifer Lopez heeft een lijntje om jaloers op te zijn, en zelf wijt ze dat aan het ruiken aan pompelmoesolie. "Dat vermindert je eetlust", klinkt het.

Het verdict: studies hebben inderdaad uitgewezen dat aan dat drie keer per dag aan de olie ruiken (gedurende een kwartier) inderdaad je eetlust vermindert. Gebruik het echter om het snoepen te verminderen, en niet om maaltijden over te slaan.

5. Plakband op je gezicht
Een facelift? Dat bereikt Lady Gaga gewoon met wat plakband. De ster vertelt dat ze haar ogen een andere vorm geeft met het materiaal, en ook de huid van haar gezicht en hals zo naar achter trekt.

Het verdict: dit is eentje om nooit te proberen. De huid van je gezicht en hals is de meest broze van heel je lichaam. Als je eraan gaat trekken, zit je zo met rimpels opgescheept.

6. Kattenbakvulling
Wie herinnert zich Nicole "Snooki" Polizzi nog uit Jersey Shore? De diva zweert bij kattenbakvulling als scrub. "Het exfolieert de huid perfect", verklaart ze.

Het verdict: niet echt aan te raden, dit toch wel wat onhygiënische trucje. De deeltjes vulling zijn erg groot en grof, waardoor je al snel de huid irriteert en permanent kan beschadigen.

7. Aambeienzalf

Het geheim van Sandra Bullock tegen gezwollen wallen onder de ogen? Aambeienzalf.

Het verdict: de zalf zal zeker werken: het doet je bloedvaatjes samentrekken en ontzwelt de huid. Gebruik dit echter zeer sporadisch; de huid onder je ogen is zeer broos, en de zalf is best agressief.

8. Koffie als scrub
Vergeet dure scrubs uit de winkel. Halle Berry mengt gewoon wat gemalen koffie met haar douchegel om een eigen scrub te maken.

Het verdict: cafeïne zit bomvol antioxidanten, die geweldig zijn om cellulitis te bestrijden. Het stimuleert de bloedvaten als je het insmeert, waardoor ook de huid strakker wordt. Zeker het proberen waard.

9. Schapenplacenta
Victoria Beckham lijkt wel het geheim van de eeuwige jeugd te hebben. Volgens haar ligt het aan de gezichtsmaskers van schapenplacenta die ze regelmatig laat aanbrengen.

Het verdict: de placenta van zoogdieren bevat inderdaad veel bestanddelen die de huid herstellen en de levensduurte van je huidcellen een boost geven. Een gezonde gloed is het resultaat, maar dan moet je daar wel een paar honderd dollar voor over hebben. En er bestaan ook goedkopere alternatieven die even effectief zijn.