Comfortfood van eigen kweek: heerlijke kabeljauwpapillot met Belgische tomaten van Tomate Cerise

doorValérie Wautersop 11/08/2017

Het hoeft niet altijd exotisch te zijn: soms vind je de lekkerste dingen gewoon dicht bij huis. Kan je je de geuren en kleuren al inbeelden wanneer je deze dampende kabeljauwpapillot openvouwt? Mooi blinkende, heerlijk zachte vis, omringd met smaakvolle stukjes Belgische tomaten: veel beter dan dat wordt het niet, toch? Ga voor het volledige recept naar: www.foodiefiles.be.

Dit heb je nodig:

  • 750 g kabeljauwfilet
  • 4 Belgische tomaten
  • 2 lente-uitjes, in fijne ringen
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • olijfolie
  • zout en peper van de molen

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Plaats de kabeljauw op een stuk bakpapier.
Stap 2: Spoel de tomaten, snij ze in schijfjes en schik ze op de vis. Bestrooi met wat lente-ui en bedruppel met olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.
Stap 3: Sluit het bakpapier zorgvuldig om de kabeljauw. Schik de papillot op een bakplaat of in een ovenschaal. Zet in de vooverwarmde oven op 200°C gedurende 20 minuten.
Stap 4: Stoof ondertussen de rest van de tomaten, knoflook en uitjes aan in een beetje olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.
Stap 5: Mix de saus glad en dien op. Deze snelle saus past perfect bij de vis.

Tip: Serveer dit gerecht met puree, rijst, gekookte aardappelen, ...